ЗАЛОВИХА ЖЕНА ОБУЧИЛА 65 КОТКИ ДА КРАДАТ ОТ СЪСЕДИ

0
3548

83-годишната жителка на американския град Кълъмбъс /Охайо/ Рут Грегсън бе арестувана и обвинена, че е обучила десетки котки да крадат бижута и други ценности от съседите си.

Полицейското управление започва разследване, след като съседи са подали оплаквания, че от домовете им са откраднати малки предмети. Някои от жертви съобщават, че са били посетени от котките на г-жа Грегсън, преди да забележат изчезването на някои блестящи предмети, като ценни прибори и бижута.

Въпреки скептицизма си, следователите започват операция по наблюдение и остават изумени от видяното.

Според началника на полицията в Кълъмбъс Ким Джейкъбс наблюдението е показало десетки котки, които непрекъснато щъкат из домовете на съседите, отнасяйки у дома „всичко, което блестеше“.

„Стопанката им г-жа Грексън е досущ като героя на Дикенс от „Оливър Туист“ Фагин, но използваше котки като крадци, а не деца.“ – допълва шефът на полицията.  

За по-малко от три часа наблюдение детективите проследяват много от котките, които  отнасят у дома повече от сто предмета.

След като претърсили къщата на г-жа Грегсън, следователите открили бижута и скъпоценни метали на стойност 650 000 щатски долара

В дома на находчивата баба са открити общо 65 възрастни котки и 17 котенца, които били поверени на фондация „Хуманно общество“ в Кълъмбъс.

Шефът на градската полиция комисар Джейкъбс обяви, че възрастната жена е направила пълни самопризнания, че е обучила котките си да крадат, като е заявила, че котките трябва да „печелят“.

Началникът на полицията на Кълъмбъс Ким Джейкъбс каза пред репортери, че броят на обвиненията срещу г-жа Грегсън може да достигне над пет хиляди

По думите й „Тя е хранела животните само, ако носят ценности.“, така че котките са били принудени да крадат всеки ден, за да оцелеят. Повечето от тях са били държани нарочно недохранени, за да могат лесно да спечелят съжалението на съседите и да им бъде позволено да влязат в къщите им.

Според полицията на Кълъмбъс има вероятност котките на г-жа Грегсън да са върлували из повече от 5000 къщи и апартаменти в района и затова следователите са се обърнали с апел към всички възможни жертви да се свържат с тях.

Докато г-жа Грегсън е първият човек в американската история, обвинен в обучение на котки да крадат, това не е първият случай, когато животните се обучават да извършват престъпления.

През 2009 г. камера за наблюдение улови маймуна, която краде стотици растения от магазин в Тексас, на стойност хиляди долари. По онова време полицаите и собствениците на магазини предположили, че маймуната е била обучена да вземе растенията и да ги предаде през ограда на своя човешки съучастник.

През 2013 г. пък чикагски съд осъди мъж на пет години затвор за обучение на порчета за кражба на мобилни телефони от хора на улицата и в автобуси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here