Коледния дух пристига в Община “Родопи“

Всичката Мара втасала, само левчетата на бабите от Марково останаха необложени, смеят се зевзеците в селото

19
66869

Запалването на светлините на Коледното дърво е един красив момент, който се превърна в традиция за повечето населени места, очакван с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина.

В много села от “Родопи“ малки и големи, запазили в себе си вълшебството на красивите декемврийски празници ще се включат в украсата на елхите, а след това заедно ще се потопят в пъстрите светлини.

Ето кога ще светнат светлините на Коледните елхи по селата и какви празнични събития ни очакват:

От НЧ “Родопска Искра“ в Лилково отново са се погрижили да бъде забавно и изпълнено с много емоции посрещането на Коледните празници.

Те канят всички приятели на Лилково и най-вече техните деца, на 10 декември 2022г. (събота), от 11:00 часа в селото. Подготвили са цяла програма, включваща украсяване на елхата, тържество и работилничка.

 

Работилничката „Стъклено вълшебство“ е част от проекта Цикъл: „Празници, традиции и творчество: Първо сме българи!“, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“

Елхата в Лилково ще бъде украсена на 10.12 от 11 часа  в двора на кметството.

В Първенец Коледния дух вече се усеща с пълна сила. Пред Кметството бяха поставени красиви фигури на Рождество Христово, подарък от фирма “Спектър“.

За красива Коледна елха ще бъде използвано живо дръвче от парка срещу читалището, което ще бъде украсено на 1 Декември. Светлините ще бъдат запалени в същия ден от 17:30 часа, за да се покаже цялата красива коледна декорация.

В четвъртък на 1 Декември в Златитрап ще бъде поставена кутия за писмата към Дядо Коледа.
На страницата на читалище “ Христо Ботев” ще бъде посочено мястото, на което ще бъде поставена кутията и какви са изискванията на Дядо Коледа за писмата. Белобрадият старец ще върне отговор на писмата на всеки на 24.12.2022.
В село Златитрап предстои да се проведе и един типично български обичай- украсяване на сурвачки. Инициативата ще се състои на 03.12.2022г. /събота/ от 11.00 часа в читалище “Христо Ботев“.
На 9-ти декември в село Браниполе ще бъде празнично. На планираното запалване на светлините на Коледната елха ще има и изненада за най-малките. В 17:00 часа ще започне празненство с участието на Тон Бонбон. От Кметство Браниполе ни уверяват, че децата ги очакват много хубави емоции и изненади.
Кметския наместник на село Извор Димитър Кръстанов също се е погрижил за Коледното настроение в селото. В началото на декември и там ще грейнат светлините на Коледното дръвче.
В Марково украсяването на елхата и запалването на светлините ще се състои на 03.12. от 17:00 и от 18:00ч. В селото предстоят много инициативи, носещи духа на Коледа. Вижте ги:
Тази седмица предстои запалването на коледните светлини на централния площад в село Цалапица. На събитието, което ще се състои на 02.12.2022 от 18:00 часа, по традиция присъстват много жители на селото, заедно със своите деца.
Със запалването на светлините се дава начало на Коледните и Новогодишните празници в общината.

19 КОМЕНТАРА

 1. На мен ми написаха фиш за забранено паркиране върху тротоар в 02.20ч след полунощ. От 3то РУ МВР. После защо се блъскат пияни, дрогирани по нощите. Ми полицаите си изпълняват нормата за фишове. Къде да им остане време за превенция. Те не могат да си избършат потта от челата от важните и отговорни задачи по писане и лепене на фишове на опасните престъпници, които си спят по леглата

 2. А сега следва да тръгнат под прикритие при проститутките и да им искат фискални бонове . Между другото това упражнение с проститутките го правиха в Белгия преди 20-на години , омотаха се и се отказаха , защото нямало начин да се определи размера на принадения продукт , който е емоция .

 3. Вожда може да отчете,че прането на пари при танцуващите хора е намаляло с 80%.Чакаме похвали от Брюксел,погалване от папата и всички простотии съпътстващи МЕГА акциите на гербаджийската администрация.

 4. Никак не е трудно да се досети човек, защото схемата е ултра тъпа! Всички в Марково знаят, кой общински съветник е служител на НАП. Същия се натяга на кмета Спасов да бъде издигнат за кмет на Марково от ГЕРБ. Пиарската акцията претърпя пълен провал и се получи силен рикушет за управляващите. Не знам дали имат толкова мозък за да го разберат?!!

 5. От утре, да излязат „под прикритие“, като „труженички“ на магистралата, че тираджиите не издават „касов бон“. След 3-4 тира, може и да им хареса…! 😀😀😀
  После да влязат „под прикритие“ в клиниката за „смяна на пола“ (при тях само за корекция), че и там май не издават фактури…

 6. Кокошкарска работа. Дай им да отчитат дейност са. Не им стиска да хванат едрите акули!

 7. Веселка, тези държавни служители да не играят хоро със бедните хорица, защото са отделили от хапката си дребни парици, а да отидат под прикритие във дискотеки и ресторанти, барове, игрални зали и да упражнят данъчен контрол, ако им държи разбира се!

 8. В конкретния случай е постъпил сигнал в НАП от жител на селото, в който е било описано, че се събират пари, а не се издава касов бон. За тези, които не знаят, когато постъпи сигнал в държавна администрация, той се входира с входящ номер и има едномесечен срок, в който трябва да се отговори на подателя на сигнала. Така че, служителите са отишли на проверката точно по тази причина. Не защото така им е хрумнало, а защото местен човек е подал сигнал.

  • Местния човек подал сигнала си има име. Казва се Пламен Спасов-кмет на община Родопи от ГЕРБ, съобщи го Корнелия Нинова при Виктор Николаев. Каза, че кмета от ГЕРБ е пратил данъчните при хорицата от селото. Вероятно защото е злобен селски пор от село Ягодово. Който не вярва да влезе в сайта на Нова ТВ и да провери. Има го черно на бяло.

 9. Като толкова много търсите новината, защо не предложите на трудолюбивите служители на НАП да потропат хорца и в софийските клубове за народни танци? Там редовно се събират между 5 и 8 лв на тренировка и не се издават касови бележки!

 10. Пред Клуб Z говорителят на НАП Росен Бъчваров потвърди за проверката. Но отказа коментар за резултатите от нея и за това дали има наложени санкции.

 11. Прилича ми на фалшива новина.
  Събраните по 1.50лв от човек са доброволни дарения, и не е задължително за дарение да се издава фактура. Касов бон не се издава за дарение, защото дарението не е продажба.
  Поне така е в нормалните държави.

  • Прилича ви, ама не е! От НАП са потвърдили за проверката.

 12. Ужас. Докъде изпаднаха тези хора. Ама те тия са някакви мишки и не смеят да закачат истинските престъпници. Само пред обикновените хора са правят на важни.

 13. Това вярно ли е? Направо не мога да повярвам. Да не е някаква фалшива новина? Дотам ли изпаднаха тия негодници да се заяждат с хората на дребно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here