ДАНЪЧНИ ПОД ПРИКРИТИЕ ДРУСАТ ДВА ЧАСА ХОРО ЗА КАСОВ БОН

Служители на НАП са провели тайна операция на територията на село Марково, научи Родопи-инфо от свои източници в баровското село.

19
67452
Данъчни под прикритие друсаха хора в тайна операция по залавяне на нарушители Снимка: Фейсбук

Служители на НАП са провели тайна операция на територията на село Марково, научи репортер на Родопи-инфо от свои източници в баровското село.

Целта на тайното мероприятие е била да се заловят „нарушители“, които ощетяват фиска и нанасят щети на държавния бюджет. За целта двама служители на държавната агенция се появяват в читалището на селото, в деня, в който танцовия състав има сбирка. Заявили на членовете на танцовата група, че са нови жители на селото и искат да се запишат за членове на състава им. Никой не се усъмнил в истинността на думите им и били приети да участват в тренировката на състава.

Два часа служителите на НАП,  под прикритие, друсали хора и ръченици, правейки се на танцьори.

Накрая членовете на състава започнали да събират помежду си по 1,50 лв. за да покрият част от разходите по наемането на хореограф и други дребни харчове.

В този момент двамата данъчни се изпънали и извадили служебните си карти. Поискали от служителите на читалището в Марково обяснения защо не им се издава касов бон за 1,50 лв.

„Да се смееш ли, да плачеш ли?“, коментираха запознати със случая марковци.

„Всичко в държавата е цъфнало и вързало и… само левчетата на бабите, от танцовия състав, останаха необложени!“, заяви местен зевзек.

Друг е въпросът, че администрацията на „най-успешния кмет“ Пламен Спасов от ГЕРБ, както се самоназовава самият той, не е отделила и лев от години за подпомагане дейността на танцовия състав в селото.

Ясно е, че кмета Спасов няма нито необходимото образование, нито необходимата обща култура, за да знае, че човекът е социално животно и като такъв най-добре изразява себе си като общува със себеподобни. И е редно, като не можеш да оправиш пътищата и другата социална инфраструктура в селата, поне да отделиш средства в бюджета, за да могат хората да се събират и да общуват помежду си!

Танцовият състав на с. Марково

19 КОМЕНТАРА

 1. На мен ми написаха фиш за забранено паркиране върху тротоар в 02.20ч след полунощ. От 3то РУ МВР. После защо се блъскат пияни, дрогирани по нощите. Ми полицаите си изпълняват нормата за фишове. Къде да им остане време за превенция. Те не могат да си избършат потта от челата от важните и отговорни задачи по писане и лепене на фишове на опасните престъпници, които си спят по леглата

 2. А сега следва да тръгнат под прикритие при проститутките и да им искат фискални бонове . Между другото това упражнение с проститутките го правиха в Белгия преди 20-на години , омотаха се и се отказаха , защото нямало начин да се определи размера на принадения продукт , който е емоция .

 3. Вожда може да отчете,че прането на пари при танцуващите хора е намаляло с 80%.Чакаме похвали от Брюксел,погалване от папата и всички простотии съпътстващи МЕГА акциите на гербаджийската администрация.

 4. Никак не е трудно да се досети човек, защото схемата е ултра тъпа! Всички в Марково знаят, кой общински съветник е служител на НАП. Същия се натяга на кмета Спасов да бъде издигнат за кмет на Марково от ГЕРБ. Пиарската акцията претърпя пълен провал и се получи силен рикушет за управляващите. Не знам дали имат толкова мозък за да го разберат?!!

 5. От утре, да излязат „под прикритие“, като „труженички“ на магистралата, че тираджиите не издават „касов бон“. След 3-4 тира, може и да им хареса…! 😀😀😀
  После да влязат „под прикритие“ в клиниката за „смяна на пола“ (при тях само за корекция), че и там май не издават фактури…

 6. Кокошкарска работа. Дай им да отчитат дейност са. Не им стиска да хванат едрите акули!

 7. Веселка, тези държавни служители да не играят хоро със бедните хорица, защото са отделили от хапката си дребни парици, а да отидат под прикритие във дискотеки и ресторанти, барове, игрални зали и да упражнят данъчен контрол, ако им държи разбира се!

 8. В конкретния случай е постъпил сигнал в НАП от жител на селото, в който е било описано, че се събират пари, а не се издава касов бон. За тези, които не знаят, когато постъпи сигнал в държавна администрация, той се входира с входящ номер и има едномесечен срок, в който трябва да се отговори на подателя на сигнала. Така че, служителите са отишли на проверката точно по тази причина. Не защото така им е хрумнало, а защото местен човек е подал сигнал.

  • Местния човек подал сигнала си има име. Казва се Пламен Спасов-кмет на община Родопи от ГЕРБ, съобщи го Корнелия Нинова при Виктор Николаев. Каза, че кмета от ГЕРБ е пратил данъчните при хорицата от селото. Вероятно защото е злобен селски пор от село Ягодово. Който не вярва да влезе в сайта на Нова ТВ и да провери. Има го черно на бяло.

 9. Като толкова много търсите новината, защо не предложите на трудолюбивите служители на НАП да потропат хорца и в софийските клубове за народни танци? Там редовно се събират между 5 и 8 лв на тренировка и не се издават касови бележки!

 10. Пред Клуб Z говорителят на НАП Росен Бъчваров потвърди за проверката. Но отказа коментар за резултатите от нея и за това дали има наложени санкции.

 11. Прилича ми на фалшива новина.
  Събраните по 1.50лв от човек са доброволни дарения, и не е задължително за дарение да се издава фактура. Касов бон не се издава за дарение, защото дарението не е продажба.
  Поне така е в нормалните държави.

  • Прилича ви, ама не е! От НАП са потвърдили за проверката.

 12. Ужас. Докъде изпаднаха тези хора. Ама те тия са някакви мишки и не смеят да закачат истинските престъпници. Само пред обикновените хора са правят на важни.

 13. Това вярно ли е? Направо не мога да повярвам. Да не е някаква фалшива новина? Дотам ли изпаднаха тия негодници да се заяждат с хората на дребно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here