ЯДЛИВИТЕ ЦВЕТЯ ДОГОНВАТ АРОМАТНИТЕ ПОДПРАВКИ ПО ПОПУЛЯРНОСТ

Какви китки са начело в кулинарната класация?

0
5641

Ароматните подправки и годните за консумация цветя са сред най-популярните продукти в Австрия. В последно време доставчиците се опитват разширят гамата, предлагайки на клиентите си продукти както от чужбина, така и от местно производство.

Що се отнася до билките, търговецът на едро Готфрид Крамър обяснява, че с общ оборот от 500 до 600 кг на месец, подправките се считат за един от най-важните стълбове на търговията на едро. „Ако има регионални стоки, ние се опитваме да предложим първо тях, но повечето продукти са предимно от Израел, Испания, Кения и в по-малка степен от Германия“, казва той.

Изгодно е да се продават билки, тъй като те се търгуват в много малки опаковки от 50 грама и бързо се изкупуват например от ресторантьори, които са сред основните потребители.

В допълнение към разнообразния асортимент от билки, на клиентите се предлага голям избор от сезонни ядливи цветя.

„Цветята са особено популярни в гастрономията от висок клас. В момента те се предлагат от регионални доставчици ”, казва Крамър.

Един от най-продаваните ядливи цветя са латинките, теменужките и маргаритките.

Тези цветя всъщност нямат ясен пиков сезон, но клиентите са склонни да ги купуват повече през пролетта. „Като цяло общите продажби през годината са винаги относително постоянни, както и цените“, казва Крамър.

Повечето от цветята се отглеждат в местни оранжерии, за разлика от по-студоустойчивите треви като мента, които в Австрия се отглеждат на открито през лятото.

Ако тази статията Ви харесва, подкрепете ни във Facebook!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here