ПЪРВИТЕ 7 ГОДИНИ ИВЕ, ПЪРВИТЕ СЕДЕМ…

1
4103
Осмомартенският подарък на ФОРОР, който секретарката на кмета отказа да получи

Днес по случай празника на жените 8-ми март, от гражданското обединение ФОРОР са изпратили в сградата на кметството букети с цветя за служителките в общината, придружени със специално направена за целта поздравителна картичка.

Какво е било всеобщото изумление, когато всички служителки, зарадвани от факта, че някой се е сетил да тях са приели символичните подаръци… с изключение на секретарката на кмета Спасов, Ива Владимирова, която е върнала предназначените за нея и зам.-кмета Таня Бочукова осмомартенски букети.

Ужасяваща… не, потресаваща проява на невъзпитание и липса на елементарна култура от страна на една жена!

Във връзка с тази проява екипът, на Родопи инфо, би желал да се обърне към въпросното Иве със следните думи:

Първите седем години Иве, първите седем….

Картичката, която от ФОРОР направиха за служителките в община „Родопи“, но секретарката на кмета не хареса и върна!

„Първите седем години от живота на един човек са основата на неговото възпитание. През този период се усвояват основни навици като правилно говорене, хранене, лична хигиена, културни обноски сред хората и се полага много важната основа на ценностната система на индивида. Когато в най-ранна детска възраст не си усвоил правилни навици за общуване в социалната среда, това неминуемо се проявява на по-късен етап.

А умението да са държиш подобаващо със себеподобните не е патент на определена епоха, то е неотменима и желана черта от характера на хората, от древността до днес.

И е абсолютно вярно твърдението, че

„добрите обноски, доброто възпитание и добрата култура“ се неща, които никога няма да излязат от мода.

Как обаче да обясниш подобни простички житейски истини на индивид, на който явно му липсват „първите седем години“? Вероятно поради тази отчетлива липса въпросния индивид не може да осъзнае нелепостта на своята персона, а напротив… дори си въобразява, че е едва ли не върхът на сладоледа.

Въпросният индивид от женски пол няма как да знае, че за такива като него се отнася „Ефектът на Дънинг – Крюгер“.

В психологията ефектът на Дънинг-Крюгер представлява когнитивна склонност, при която некомпетентни в дадена област индивиди страдат от илюзорно превъзходство и погрешно оценяват познанията си като много по-високи от действителното им ниво. Тази склонност се обяснява с неспособността на некомпетентния и неподготвен човек да разпознава и признава грешките си. Той е напълно уверен в своята въображаема компетентност и на практика не знае какво не знае.“

С други думи, преведено на популярен език, колкото един човек е по-некултурен и невъзпитан, толкова повече се има за голяма работа и няма как да му обясниш, че не е!

Предишна статияВ МАРКОВО ПРАЗНУВАТ НАПУК НА НАП
Следваща статияДЪРЖАВНА СЛУЖИТЕЛКА ОТКАЗА ПОДАРЪК ЗА БЛИЗО 2 МИЛИОНА
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

1 КОМЕНТАР

  1. На Цанков нещата са винаги мн изпипани. И букета от орхидеи и картичките. Много красив жест.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here