ДЪРЖАВНА СЛУЖИТЕЛКА ОТКАЗА ПОДАРЪК ЗА БЛИЗО 2 МИЛИОНА

Скъпото Порше Панамера младата дама е получила като подарък за 8-ми март

1
2479

Ръководителят на Агенцията за инвестиционно развитие на Татарстан Талия Минулина отказа автомобил Порше, с който нейният приятел я изненада за Деня на жените 8-ми март, съобщава „Татар-информ“.

Минулина изпадна в неловка ситуация със скъпия подарък и бе принудена часове по-късно да го върне, за да не изпадне в конфликт на интереси.

Тя призна за подаръка пред известният телевизионен водещ Леонид Якубович, който бе поканен в Казан да поздрави жените, работещи в правителството на Татарстан, по време на техния празник.

Якубович попитал младата чиновничка дали си има гадже. Тя му отговорила утвърдително и признала, че за 8 март получила от него подарък, скъп автомобил. 

„Подари ми Porsche, но аз засега не зная как да го оформя и узаконя защото нямам право на такива подаръци“, обяснила тя и допълнила, че най-вероятно ще върне подаръка.

От изненада Якубович я попитал повторно сериозно ли ги говори тези неща и в шеговит тон поискал адреса на младият мъж.

Талия отново му обяснила, че според закона руските чиновници нямат право да приемат подаръци по скъпи от 3000 рубли (40 евро). В случай, когато подаръкът превишава този лимит, той трябва да бъде предаден за държавна собственост с последващо изкупуване.

По-късно Талия призна и пред медиите: „Да, получих подарък, но не го приех. Сега не ми трябва лична кола? Работя непрекъснато, имам много командировки. За мен не е никак икономически ефективно! Поръчах на приятеля ми да продаде подаръка и парите да инвестира в Татарстан. Това ще е най-добрият подарък за мен.“ – каза тя.

Руските медии съобщават, че Porsche Cayenne 2012 в столицата на Татарстан гр. Казан се продава за 1 милион 950 хиляди рубли.

Моментът бе заснет на видео от ръководителя на Татарстан Рустам Минниханов, който ръководеше прякото предаване на събитието на своята страница в Instagram.

1 КОМЕНТАР

  1. И две Поршета са малко за това момиче!!! Ведомството, което ръководи и привлякло е над 800 млн. долара чуждестранни инвестиции в Татарстан, само за 2018 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here