„ПАРК НА ПАМЕТТА“ В СЕЛО ЦАЛАПИЦА

0
1379
„Парк на паметта” е новият парк, който ще радва жителите и гостите на село Цалапица. Той заема площ от 4 декара, а в създаването му участваха кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов и общинските съветници Николай Гачев и Димитър Талев.
В инициативата се включиха младежи и жители на селото, които превърнаха поляната, известна като парк „Добруджа” в красиво място за отдих и спорт в селото.
Бяха засадени 30 броя от „дървото на паметта“ – Гинко билоба, а първата фиданка беше засадена от кмета на общината Павел Михайлов и кмета на село Цалапица Ивайло Данаилов.
Алеите са изградени по френски модел, поставени са пейки, детска площадка, изградено е и осветление.
„Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Промяната на средата и нейното опазване е в ръцете на всички нас! Част от политиката на община „Родопи” е да финансира подобни екологични инициативи”, коментира кметът на „Родопи” Павел Михайлов.
Това е второто зелено пространсто, което е облагородено в Цалапица. По инициатива на кмета на селото Ивайло Данаилов преди време пространството пред църквата беше почистено и превърнато в парк и място за отдих.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here