КМЕТА НА ПЛОВДИВ СЪС ЗАПЛАТА 1500 ЛВ. А ПЛАМЕН СПАСОВ С НАД 2000?

3
6650

Мнозина жители на община „Родопи“ си задават въпроса „Как така от никому неизвестен и безработен индивид, невзрачния жител на с. Ягодово Пламен Спасов се превърна в много богат човек?“.

Ами, ето така!

Вчера медиите в Пловдив съобщиха, че кмета на града Иван Тотев е отказал заплатата му да бъде увеличена, въпреки че получава една от най-ниските предвидени в закона.

Към днешна дата кмета на Пловдив Иван Тотев се разписва срещу основна заплата от 1396 лева, а с класа стига 1700. Тя не е мърдала, откакто е поел поста през 2011 г. Според секретаря на общината Ангелина Топчиева той категорично не искал възнаграждението му да се вдига, макар законът да предвижда, че кмет от неговия ранг може да получава и 2700 лева основна заплата.

За сметка на това пък кмета на „Родопи“ Пламен Спасов не се свени да се подписва всеки месец срещу заплата, която е над 2000 лв. Дори на последната сесия отново бяха разгледани актуализации на заплата на кмета и кметските наместници по селата.

Разликата в интелектуалните и моралните нива между кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на „Родопи“ Пламен Спасов е очевидна, и тя е в полза на Тотев. За това пък разликата във възнагражденията, които получават двамата е в полза на Спасов.

Както е казал народа за случаи като този: „Не е луд тоя дето яде баницата“!

Въпрост е докога жителите на селата от община „Родопи“ ще търпят на техен гръб хора, като кмета Спасов да се възползват от обществения си пост единствено в своя полза?!

Може би до есента, когато ще има избори…

3 КОМЕНТАРА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here