190 МИЛИОНА ДОЛАРА В КРИПТОВАЛУТА СА БЛОКИРАНИ СЛЕД СМЪРТТА НА БИЗНЕСМЕН, НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ПАРОЛАТА

QuadrigaCX, най-голямата канадска борса, не успя да получи достъп до парола или ключ за възстановяване след като Джералд Котън почина през декември миналата година

0
2488
chepicap.com

190 000 000 щатски долара стоят заключени в зашифрован диск и никой не може да се добере до тях, след като канадският бизнесмен Джералд Коттен починал внезапно през декември миналата година в Индия.

Инвеститорите в QuadrigaCX, най-голямата валутна борса в Канада, не успяха да получат достъп до средствата си, след като нейният основател Джералд Коттен умира. Оказало се, че е единственият, който знае паролата към парите на инвеститорите и всъщност до лаптопа си, през който ръководел всичко.

Според съобщение на CoinDesk, компания за новини и събития с криптовалута, дори вдовица на Коттен Дженифър Робъртсън, няма достъп до данните в лаптопа на съпруга си, където се съхранява важната информация. Според нея компанията на починалия й съпруг  дължи на своите клиенти приблизително 250 млн. долара в брой и криптовалута, съхранявани в „студено хранилище“.

„Криптовалута на Quadriga е станала недостъпна и част от нея може да бъде загубена“, пише Робъртсън при подаването на заявление до съда, който да й разреши да се разпорежда с активите на починалия.

30-годишният Коттен умира в Индия през декември миналата година от усложнения от болестта на Крон. Той е бил в Индия за  да „открие дом за сираци и да осигури безопасно убежище за деца в нужда“.

Новината последва решението на канадската Имперска търговска банка (CIBC) да замрази $ 28 млн. активи, държани от Quadriga, след като заяви, че не е в състояние да идентифицира реалните собственици на средствата.

Вдовицата Дженифър Робъртсън има достъп до лаптопа на Коттен, но пише, че не може да отвори файловете в него. „Преносимият компютър, от който Джери извършва бизнеса на фирмите, е криптиран и аз не знам паролата или ключа за възстановяване. Въпреки многократните и усърдни търсения, не успях да ги намеря навсякъде.“

Съпругата на починалия бизнесмен твърди, че е в доста неприятна ситуация, защото недоволни клиенти на покойния й съпруг я заплашват със смърт и й отправят какви ли не обиди, в социалните мрежи. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here