ТРЕВОГА! ОБЩИНА „РОДОПИ“ ЦЪФНА С НОВ ДЪЛГ ОТ БЛИЗО 2 МИЛИОНА

9
2148

На редакционната поща на „Родопи-инфо“ се получи сигнал от граждани, от който става видно, че разположената в полите на Родопите красива община е забатачена с дълг от близо 2 милиона лева към съседната община „Пловдив“.

Става въпрос за отговор на питане, от страна на общинският съветник от Пловдив Камен Шишманов, към кметската администрация за това кои общини имат натрупани задължения към община „Пловдив“ като оператор на сметището в с. Цалапица.

От отговора на Златин Велев – зам.-кмет на Пловдив става видно, че община „Родопи“ дължи различни суми, по различни пера, които към 05.11.2018 г. са както следва:

 1. Община „Родопи“ – задължения в размер на 305 107,64 лв. за периода 01.02.2018 до 30.09.2018 г. и 362 265,04 лв. за периода 01.07. 2008 г. до 31.12.2010 г.
 2. Община „Родопи“:

Задължения по чл. 64 от ЗУО – 1 070 684,58 лв.

Задължения по чл. 60 от ЗУО –    231 571,58 лв.

Общият размер на задълженията на община „Родопи“ към Регионално депо за неопасни отпадъци в землището на с. Цалапица, чийто оператор съгласно комплексно разрешително е община Пловдив е 1 999 627 лв.

Дори, ако предположим, че сумата от 362 265,04 лв. /натрупана в периода 2008-2010 г/ бъде премахната от общия размер на дълга, поради изтекъл давностен срок, както твърдят юристи, запознати с общинските дела, то пак сумата на дълга си остава доста внушителна.

Като се има предвид, че наскоро, след разкритие на Родопи-инфо стана ясно, че общината е на червено с 4 225 050 лв., съгласно Регистър „Общински дълг“ към Министерството на финансите, положението става доста тревожно!

Документите показват, че към днешна дата настоящ кмет на „Родопи“ Пламен Спасов ще остави дългове равняващи се на далеч по внушителната сума от 6 000 000  лв. отколкото е наследил самият той от предшественика си!

 

9 КОМЕНТАРА

 1. Уважаеми съграждани, не е време да си правим пияри за село Цалапица, ЗАЩОТО това е селото което предрешава във всички местни избори за голям кмет на община Родопи. Нека си кажем нещата в прав текс.Аз съм от тези хора. Да, да рекултивацията на сметище Цалапица е неизбежно, със заледяване на дървета върху него .Това се дъвчи и говори с документи, които имам, че още в далечната 2008г. то бе пред закриване, затова се създаде друго такова Щишманци. Да, със сигурност не сме се издължи както в този и онзи и по-онзи мандат. Ама не това е проблема Ви. Проблем номер 1 е дали ще се разшири сметището Ви защото ще влезем в спиралата на подпочвени води. Т.е. може би няма да има вече такова на територията на Цалапица. А общината е тази , която трябва да реши къде ще изхвърля , своите отпадъци. Жалкото е, че може би никога няма да си върнете парите от община Пловдив, защото няма такъв механизъм. Вашите пари отиват за сметосъбиране в община Родопи и няма акцент за това , те да се върнат в селото Ви. Това е положението Ви съграждани. Изхвърляш боклук в твоето село,ама няма пари,те не влизат и няма да влязат по никакъв законов ред в селото Ви.Има виновни за това, но сега сме в предизборна кампания, но това не е от днес и вчера това от много, години, сбъркана концепция. Бъдете живи и здрави и избирайте своите селски кметове за това.

 2. Хора, разберете, че Спасов е вредна човешка твар. Вредна за община Родопи. Ако го оставим още 4 години да дерибейства, после децата ни ще страдат, цяло едно поколение няма да успее да оправи поразиите, нанесени от него и от цялата герберастка клика около него . Събудете се, хора! Нека му покажем червен картон на 27ми октомври!

 3. Няма такава наглост като хората на Спасов дето се хвърлят на амбразурата с годи гърди да го пазят от разобличаващите факти на журналистите от тази медия. Хората си го написали във Фейсбук – Медиите са призвани да служат на управляваните, а не на управляващите. Ама откъде толкова акъл да се проумее нещо торкова просто!

 4. Информацията ви е стара… от далечната 2018г.
  Правете по- прецизни проверки, пиленца!

  • Ами кажете вие какъв е дългът. Защо мълчите? Помогнете на пиленцата пък и заради хората в тази община. На вас лично харесва ли ви това, което се случва в общината?

  • Явно сте в час със задълженията на общината? Да излезе някой и с цифри, факти, документи да опровергае написаното. Какво само джафкате скрити зад разни измислени имена от ъглите, като хлебарки. Хората показват документи и аз съм убеден, че е точно така, докато не излезе някой да ги опровергае.

  • Тая пък от далечната 2018 година била!!!!! Като ви знам какви сте работари мога да се хвана на бас, че нищо не сте платили за 1 година. Според документите от 2008 не сте плащали какво остава за 2018-та?
   Така че всички слуги на господаря Спасов и метресата му, що не вземте да замълчите? И да се скриете.

 5. Браво на великия кмет за всички времена Пламен Спасов, титулуващ се като инженер и то не какъв да е, ами АВИО. Цели 8 години е трупал дълг след дълг и е карал на АВТОПИЛОТ, и сега има безочието да иска трети мандат. Ами дайте му го, уважаеми граждани! Да пропилее още 4 години от живота ни и да изхарчи за още 4 години парите ни от данъци и безбожни такси, за да тъне АВИОПИЛОТА в разкош и 4 години да продължи да кара самолета на АВТОПИЛОТ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here