МЛАДИТЕ ХОРА В УСТИНА ИСКАТ ДА СПОРТУВАТ, НО НЯМА КЪДЕ!

0
2216

Младите хора в Устина застанаха зад кандидатите на Местна коалиция „Обединени земеделци“ Георги Цанков – кандидат за кмет на община „Родопи“, Ахмед Ислямов – кандидат за кмет на с. Устина и Фаик Чаушев – кандидат за общински съветник, на събрание проведено в залата за дегустации на бутикова винарска изба „Вила Юстина“.

Това е категоричният извод, който се наложи след срещата на кандидатите на Обединени земеделци с жителите на Устина, която се проведе на 19.10.2019 г.

В залата присъстваха около 120 жители на Устина, сред които преобладаваха младите хора. След срещана кандидата за кмет на община „Родопи“ Георги Цанков сподели, че за пръв път присъства на предизборно мероприятие, на което да има толкова много млади майки.

Домакините на срещата Ахмед Ислямов и Фаик Чаушев се бяха постарали гостите да се чувстват комфортно и приятно. Може би точно затова срещата премина в изключително конструктивен и ползотворен и за двете страни дух.

Младежите от селото се оплакаха на кандидатите, че сегашното ръководство и на общината, и на селото, не са направили нищо до момента за развитието на спорта в селото. На техните въпроси пръв отговори кандидатът за кмет на селото Ахмед Ислямов, които ги успокои, че ако стане кмет на селото ще направи всичко за да има селото стадион за футболния отбор, зала за борба и спортна зала за фитнес. Ахмед сподели, че самият той, като спортист, също е потърпевш от отношението на сегашното управление към развитието на спорта в Устина.

Георги Цанков допълни, че като бивш национален състезател по гребане е наясно с приноса на Устина към националния спорт, специално в борбата. Знам, че от Устина са излезли редица международно известни състезатели по борба и обещавам, че ако бъда избран за кмет ще положа необходимите усилия да върнем славата на Устина, като център на борбата.

Част от жителите на Устина дошли на срещата споделиха, че са много обидени от предизборните ремонти, които се изразяват главно в ремонт на стълбите пред кметството. „Това ли заслужихме? За 4 години… един ремонт и то на стълбите на кметството…“, оплакаха се на кандидатите от Обединени земеделци, местните хора.

Младите майки, които присъстваха на срещата споделиха мъката си, че в Устина има само едно подобие на детска площадка, в пясъчника, на която, обаче е невъзможно да пуснат децата си поради това, че изобщо не се поддържа необходимата хигиена от управата на селото.

Георги Цанков и Фаик Чаушев обещаха, че в селото много скоро ще има достатъчно детски площадки за децата на Устина, стига хората от селото да им се доверят, гласувайки в неделя с №69 в интегралната бюлетина и за трите вида избор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here