ЩЕ СЕ ПРОСТИ ЛИ ПЛАМЕН СПАСОВ С МЕЧТАТА СИ ЗА ТРЕТИ МАНДАТ?

1
3749

В средите на ГЕРБ все се по-усилено се говори, че настоящият кмет на „Родопи“ Пламен Спасов няма да получи подкрепата на ръководството на партията и лично на лидерът Бойко Борисов за трети мандат.

Според добре информирани източници за процесите, които текат в управляващата партия, въпреки че Спасов получи номинация за кмет от структурата на ГЕРБ в Родопската яка той няма да получи доверие от Изпълнителната комисия на ГЕРБ за да бъде официално издигнат за  кмет на община „Родопи“!

Източници на Родопи-инфо твърдят, че в Етичната комисия на ГЕРБ, която бе създадена, след последния конгрес на партията, по заръка лично на премиерът Борисов, са постъпили множество сигнали от партийни членове, служители в Общината и обикновени граждани, потърпевши от своеволията на кмета Спасов.

В Етичната комисия са останали учудени от факта, че някои от сигналите са били толкова грамотно написани, че все едно членовете са четели обвинителен акт на прокуратурата, а не сигнали на обикновени граждани.

В сигнал от група членове на ГЕРБ е било описано как Спасов е получил номинацията си за кандидат на партията. Според тях изборът му за кандидат за предстоящите местни избори е абсолютно нелегитимен, тъй като на събранието са присъствали по малко от 1/3 от членовете на партията. При около 200 декларирани членове на ГЕРБ в община „Родопи“ на събранието са присъствали едва 60 човека. От тях само 40 са гласували Пламен Спасов да е кандидат на партията за кмет. От тези, които са гласували за Спасов голяма част са били привиквани в кметския кабинет от него и зам.-кмета Бочукова и им е оказван натиск да „гласуват правилно“ – за Спасов!

Бивши членове на кметската администрация в „Родопи“ са се жалвали от неправомерно уволнение, след като са отказали да участват в рекета над недоволни от управлението на Спасов граждани.

Изпълнителната комисия все още не се е запознала със становището на Етичната комисия, но вероятността Спасов да е кандидат на ГЕРБ за трети мандат клонят към нула, твърдят запознати.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще има думата последен все още не бил решил какво ще прави с кандидатурата на партията за кмет на „Родопи“, тъй като „още не бил опрял до малките общини“ и „не можел да мисли за тях преди да е ясно какво ще става в столицата и големите градове на страната“.

1 КОМЕНТАР

  1. Точно този кмет е срам за партията, която го издига.Той се държи като собственик на Общината.
    Своеволията му нямат край! Администрацията брои дните, които остават на Спасов и тръпнат в очакване на неговия естествен край.Бочукова не е по-назад, но вече свири втора цигулка.
    Секретарката и пиарка Ива води хорото.
    Каквото каже тя, това ще е!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here