ГЕРБ ИЗДИГНА ОФИЦИАЛНО ЗИКО ЗА КМЕТ НА ПЛОВДИВ

Борисов даде “зелена светлина” на Здравко Димитров за кмет на Пловдив

0
2574

Слуховете, които витаеха около името на областния управител Здравко Димитров-Зико, като евентуален кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив, вече не са само слухове, а официален факт. Това се случи, след като името му бе утвърдено на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, научи Родопи-инфо от свои източници в средите на управляващата партия.

Здравко Димитров получи само една номинация – тази на организацията в район Северен, но явно близостта му с боса на партията Бойко Борисов е натежала достатъчно, за да бъде издигнат официално като кандидат на ГЕРБ в града под тепетата.

Здравко Димитров е недолюбван сред голяма част от членовете на ГЕРБ в града заради факта, че на предишните кметски избори през 2015 г. той се изправи срещу официалния кандидат на ГЕРБ Иван Тотев. Бившият национал по баскетбол бе издигнат, като независим кандидат от инициативен комитет и подкрепен от Реформаторския блок.

Здравко Димитров-Зико бе кмет на район „Западен“ от 2007 г. до 2011 г., след което стана областен управител на Пловдив. Депутат е в 42-то и 43-то Народно събрание. 

В момента Димитров е областен управител на Пловдив. Той е завършил Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ като бакалавър по „Спортна икономика“, след което защитава магистратури по „Психология“, „Публична администрация“ и „Финансов мениджмънт“.

Димитров е награден от министъра на отбраната с медал за принос към Министерството на отбраната, а през 2015 г. е отличен с най-високото църковно отличие „Св. Апостол Ерм“.

Той е и дългогодишен състезател по баскетбол, а от 1994 г. до 2007 г. президент на БК „Академик“ – Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here