Съдът върна на прокуратурата делото срещу задържаните близнаци от Цалапица

0
1953

Според съдята има процесуални пропуски, които трябва да бъдат отстранени. Братята трябвало да имат отделна защита, тъй като показанията им се разминават. Валентин твърди, че не се признава за виновен и отрича да е участвал в укриването на тялото. Борислав е дал по-подробни обяснения. Казал, че двамата заедно са наблюдавали да не дойде някой, докато Рангел заравял тялото.

Адвокатът на близанците поиска да бъде променена мярката им от задържане под стража в по-лека, но съдът отхвърли исканията.

Майката на жертвата съобщи, че е получила отказ от Прокуратурата за нов следствен експеримент, за който протестиращите настояват. Недоволството е пред сградата на прокуратурата, но по-рано тази сутрин демонстрация имаше и пред съда. При довеждането на близнаците в залата хората скандираха „убийци“.

Протестиращите искат промяна в обвинението на братята – към момента то е за лично укривателство, за това, че са помогнали на издирвания за убийството – Рангел Бизюрев, да се укрие и да избяга от страната. Жителите на Цалапица настояват двамата младежи да бъдат обвинени в съучастие.

Според майката на Димитър Борислав е присъствал от самото начало и дори е помогнал за изнасянето на трупа от местопрестъплението.

„Не знаем дали е разпитан и третият човек, видян на видеото от нощта на убийството. Дали всички са разпитани и какви показания са дали? Новият следствен експеримент е поискан, защото мястото е променено“, каза тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here