Прочутият мюзикъл „Малкият принц“ от Бродуей ще гостува в България през януари, съобщават от „БГ саунд стейдж“. Гостуването на мюзикъла ще отбележи 80-ата годишнина от издаването на една от най-продаваните и превеждани някога книги.

Спектакълът идва в София с четири представления на 12, 13 и 14 януари 2024 г. в зала 1 на НДК. Българската публика ще види театрален спектакъл с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видеомапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Мюзикълът е част от сцената на Бродуей от 2022 г., гостувал е още в Париж, Сидни и Дубай.

Творческият екип на „Малкият принц“, носител на множество награди, се ръководи от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото и сърежисура от Крис Мурон, оригиналната музика от Тери Трък, асистент хореография на Ноели Борделе, видеодизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн – Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа – Кармен Арбуес Миро, и реквизит – Орели Гандильон.

Представленията на „Малкият принц“ са на 12 януари 2024 от 20:00 ч., на 13 януари 2024 от 15:00 и от 20:00 ч. и на 14 януари 2024 от 15:00 ч. Билети се продават в мрежата на Eventim и на касите на НДК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here