ХРАБРИНО СИ ТИ! Анкета на деня: Кой е най-належащият проблем в Храбрино?

0
576

Село Храбрино се намира в планински район, на 15 км юг-югозападно от Пловдив. Около централната по-стара част от селото по планинските масиви са разположени две големи непрекъснато разрастващи се вилни зони. През селото минават две живописни реки. От селото започват туристическите маршрути към хижа „Здравец“, хижа „Равнища“, село „Бойково“ и разположената в близост до селото на 4 км. хижа „Академик“.

Селото е известно с чистия си въздух, вкусните и ароматни праскови и красивите горски гледки.

Именно, заради тези вкусни праскови тази година в Храбрино се състоя първото издание на “Празник на Храбринската праскова“.

В най-високата част на селото се издига параклисът на св. Димитър, който е непосредствено до паметник от близкото минало.

През планината след втора вилна зона, по черен път се стиа до параклиса „Свети Спас“, дал името на селото за период от 30 години.
В селото има два антични римски моста, които стоят непокътнати хилядолетия от периодично прииждащите буйни реки, често нанасяли сериозни поражения на земеделците в района.

В района на местността „Върти шапка“ има уникална природна водна пързалка „изшлайфана“ от река Върлищица в скалите и естествен басейн, които са атракция и предизвикателство за смелостта на по-буйните летовници.

Вилните зони на Храбрино са едни от наи-предпочитаните за отдих на пловдивчани.Невероятната красота на местността привлича много хора.

Ние от “Родопи-инфо“ решихме да направим кратка анкета, в която вие, жителите на Храбрино, да оцените свършеното за последните години във вашето населеното място.

Идеята ни е вие да влезете в ролята си на работодатели на управниците и заедно да определите най-големите им успехи и неуспехи.

И тъй като мислим, че жителите трябва да участват в решаването как ще изглежда и ще се развива тяхното населено място, ви приканваме да посочите и най-големите проблеми, които трябва да бъдат решени на местно ниво.

www.dopitvane.bg/selo-hrabrino/

Споделете тази анкета с ваши близки, приятели и познати, за да може повече хора да се включат в нея.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here