РАЗМИСЛИ ЗА ЕДНА ПРОВАЛЕНА СЕСИЯ

0
2753

Преди да бъде дадена почивка и съветниците да се разбягат сесията мина вяло и апатично, подобно на зле режисирана постановка на самодеен театър, която зрителите не издържат и напускат преди края.

Като цяло, някой случаен наблюдател би останал с впечатлението, че присъства не на сесия на представители на местната общност, а някакво нискобюджетно „уан мен шоу“ с кофти сценарий и болезнено слаба режисура.

Основното, което остава, като усещане от шоуто на кмета Спасов,  е изключителната нескромност на този човек, но затова трябва да питаме психиатъра д-р Михайлов, защото съм убеден, че този род поведение има медицинско наименование . То не бяха хвалби, то не бяха венцеславни дитирамби, каква „страхотна“ събираемост имало, какво чудо!?

И на фона на цялата тази хвалебственост… кмета, не без присъщата му „скромност“ обяви, че в бюджета за 2019-та имало „предвидени капиталови разходи в размер на 1 милион лева.“! Да се смеем ли, да плачем ли, драги ми читатели или просто да се спукаме от смях?!

За къде е тръгнал кмета, с глашатаите си барабар, с този един милион, при положение, че няма улица, която да не е като лунен пейзаж, т.е. кратер до кратер. Да не говорим за тротоари, градинки, паркове, училища, детски градини и прочие обекти, които се нуждаят от ремонти и поддържане.

За сметка на това пък кмета говореше и говореше, дълго и напоително за певчески групи… за култура! Специално бе натъртено на факта, че са дадени 25 000 лв. за ремонт на читалището в Бойково(?!), а не се чу и дума, че хората нямат пътища, канализация, подходяща социална среда за развитие на талантите на децата, за спорт… Обаче говорим за култура! И за заплати… Бе разгледан и много важен въпрос! Този за ЗАПЛАТИТЕ на кмета  и кметските наместници.

През цялото време зам.-кмета Бочукова поддържаше исото* на кмета Спасов, като припяваше възторжено, заедно с председателката на ОбС Галина Вълева. Двете единствени кметолюбителки в залата бдяха осторожно, да не би някой да изкаже съмнение относно венцеславията на кмета по собствения си адрес, както и да парират самоотвержено всички неудобни въпроси. Компания им правеше кмета на  Брестовица, който вместо да се засрами, че улиците в селото му приличат на тези в град Хомс, в Сирия, след бомбардировките също се хвърляше на амбразурата да брани честолюбието на Пламен Спасов.

За пореден път присъстващите съветници от управляващата коалиция не зададоха нито един въпрос, не направиха нито едно питане или предложение, но това бе предвидено в анонса на „Родопи-инфо“ за сесията, защото не за първи път ставаме свидетели на безхаберието на партийните послушковци, които просто заработват заплати!

В действителност всичко това води до генералния въпрос: Кому е нужно всичко това?

Кому са нужни подобни марионетки в местния парламент?

На същото ментално ниво е и кмета Спасов, който след 8 години престой в луксозния си кметски стол не успя да вникне каква е функцията на общината? А именно, да събира пари от данъци и с тези събрани пари да прави живота на хората удобен и приятен.

В издавания с обществени пари вестник на община „Родопи“ кмета постоянно се хвали как общината е с най-ниски данъци… но няма пари за улици! На практика излиза, че жителите на „Родопи“ не могат да си позволят за живеят по-добре! Защото тях никой не ги е питал дали искат данъците да са най-ниски или да плащат нормални данъци, но с тях да може да се поддържа обществената инфраструктура в европейски вид.

Но за кмета е по-важен личния му душевен комфорт, отколкото този на хората, които го избраха. Да плува в собствения си сос на илюзорно съвършенство, избягвайки тегобите на реалността, но както е казал народа за случай като този: „Не е луд тоя дето яде баницата.“. Продължението всеки го знае…


* В музиката – пригласяне с равен тон, обикновено в църковното пеене.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here