НИНОВА ГОТОВА С ЛИСТА НА БСП ЗА ЕВРОВОТА

Станишев аут от списъка, съветник на президента на избираемото четвърто място

0
2178

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е готова с листа на БСП за евровота, твърдят източници на Родопи-инфо от централата на партията. Тя ще бъде внесена за гласуване на днешния пленум, където се очаква сериозен дебат за окончателното подреждане на листата, по думите на членове на пленума.

Голямата изненада е четвъртото място на шефът на кабинета на президента Радев Иво Христов. Очакваната „изненада“ е липсата на Сергей Станишев, който окончателно е отпаднал от листата за евровота!

Христов е номинация на Изпълнителното бюро на партията и спаред предварително изтеклата информация ще е на избираемото четвърто място.

„Нормално е да приема да съм в листата на БСП за евровота, тя е единствената опозиция“, коментира началникът на кабинета на президента Иво Христов. „Президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държавата, а БСП е единствената опозиция.“, категоричен бе той.

Според водача в листата на социалистите за европейските избори Елена Йончева обаче Станишев ще бъде част от евролистата на БСП.

„Не защото той има повече номинации, а защото той е лицето, чрез което тази листа ще бъде много по-силна и аз вярвам в това!“, заяви пред bTV Йончева.

Според нея именно бившият първи на БСП е най-успешният български политик в Европа, който е капитал не просто за българската левица, но и за България.

Любопитсво буди 10-ата позиция, която е за Велизар Енчев, които е идтъкнат противник на ГЕРБ и се очаква да обере вота на националистично настроения периферен електорат.

На 17-то е Емил Христов от „Екогласност“, а на 13 автомобилният състезател Крум Дончев.

Ето как би трябвало да изглежда пълната листа на „столетницата“, според нашият източник в президентството:

 1. Елена Йончева
 2. Янаки Стоилов
 3. Деница Златева
 4. Иво Христов
 5. Румен Гечев
 6. Иван Кръстев
 7. Момчил Неков
 8. д-р Десислав Тасков
 9. Цветелина Пенкова
 10. Велизар Енчев
 11. Петър Витанов
 12. Димитър Данчев
 13. Крум Дончев
 14. Тодор Стоилов
 15. Иван Френкев
 16. Мариела Модева
 17. Емил Георгиев

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here