ШОК И УЖАС В МИТНИЦА ПЛОВДИВ

Пловдивски бизнесмени алармират, че в момента на митница Пловдив е тотален хаос

0
3227

„Камиони се точат с дни, с необработени документи, а в това време бизнеса генерира рекордни загуби, от допълнителен престой на автомобилите!“, твърдят засегнати бизнесмени, в сигнал до Родопи-инфо.

„Положението е трагично, камиони с бързо развалящи се стоки стоят вече трети ден, камионите работят, за да поддържат температурата в хладилното отделение, горят по 24 литра нафта на денонощие, това ако не е замърсяване на въздуха, не знам какво е!“- изстрелва на един дъх разгневен вносител, чиято стока вече трети ден не може да потегли към магазините.

„Докато на Митница „Пловдив“ се мотаят цените на борсата в Първенец станаха космически! Лука вече е 1,60 лв. за килограм,  зелето е 2 лв., картофите -1,50, чушките преминават прихологическата граница от 7 лв., изравнявайки се със свинския врат, и вече никой не желае да внася, за да не му се налага да минава през ужаса на митница Пловдив.“ – допълва друг от потърпевшите.

„Във вторник съм платил мита и ДДС, и като всеки нормален човек смятах, че стоката ми ще бъде освободена за 1 ден“, твърди вносител на плодове и зеленчуци. „Днес е петък, а документите още не са обработени и стоката ми стои в камиона. Плащам по 150 евро на ден престой на фирмата превозвач, а те се чудят какво е това нещо в България. Казват, че превозват товари по цял свят, но такова чудо не са виждали никъде.“, продължава с огорчение бизнесменът, който не желае името му да се споменава, по обясними причини.

Родопи-инфо направи бърз рейд по митническите агенции, в опит да разбере къде е проблема!? Според повечето посредници в Митница „Пловдив“, от една страна няма достатъчно хора, а от друга, тези които работят се хващат за точките и запетайките, по необясними причини, все едно задачата им е да пречат, а не да помагат на бизнеса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here