НАЙ- ПРЕДПОЧИТАНИТЕ СЕЛА ОТ РОДОПСКАТА ЯКА

0
431

Западната тенденция за живот извън централните части на градовете все повече набира скорост и у нас и голяма част от купувачите на жилища търсят имот в близките населени места. Като че ли най-предпочитани в момента са селата в Родопската яка, но пък доста работещи в северната част на Пловдив, обръщат поглед и към по-равнинните местности в близост до тамошните индустриални зони, пише podtepeto.com

Всичко започва пред 20-ина години с бума на закупени къщи в село Марково, което тогава стана популярно сред местните като пловдивския Бевърли Хилс. То съчетава в себе си близостта до големия град (само 3,5 км) и благоприятния планински климат на Родопа планина. От него тръгват и доста еко маршрути, а особено в по-високата си част предлага страхотна гледка към Пловдив. За периода до 2021 г. то толкова се разрасна, че вече комплекси с еднофамилни къщи за продажба се строят и по протежението на пътя, почти досами самата табела. Разрастването е забележимо и към съседните села – Белащица и Първенец.

Белащица е второто място, в което напоследък доста пловдивчани и чужденци, решават да инвестират и да закупят собствен дом. Там през последните години също изникнаха стотици нови къщи и комплекси, а в момента  живеят по постоянен адрес повече от 3000 души. Населеното място е на повече от 1000 години и се гордее с едно от най-хубавите читалища в община Родопи.

Кратък поглед из обявите за недвижими имоти в двете родопски села ще ви покаже, че тук може да си закупите къща както за 50 000 лв (нуждаеща се от тотален ремонт), така и за над един милион (обзаведена и с всякакви екстри, в която се нанасяш веднага).

Видно от сесиите на местния парламент на Родопи, ясно се очертава тенденцията към засилен интерес за жилищно строителство в Брестник.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here