МОЩНИ БУРИ УДРЯТ ЮЖНА И ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ

Порои с гръмотевици и опасност от наводнения в 7 области

0
1892

Добре очертана и изразена зона с ниско атмосферно налягане определя времето над Балканския полуостров. У нас, валежите ще обхванат цялата страна от запад на изток и ще продължат с прекъсвания през целия ден, съобщават от Нова ТВ.

Ще вали интензивно, на места и продължително с гръмотевични бури, бурен вятър и градушки. Привечер и през нощта срещу четвъртък преваляванията ще спират отново първо в Западна, а по-късно и в Източна България.

За цялата страна са в сила предупреждения за опасно време.

В Северна и Централна България количествата ще са около 35-40 литра на квадратен метър, а в най-южните и източните райони има условия да паднат до 80 литра на квадратен метър дъжд за денонощието.

Дневните температури ще са пролетни. В северната половина на страната – между 21 и 24 градуса. На юг ще бъде малко по-топло  –  от 24 до към 30 градуса.

Черноморието също попада в плен на лошото време. Валежите там ще са по-значителни следобед, привечер и през нощта. Почти по цялото крайбрежие се очакват значителни количества дъжд, в южните райони и с гръмотевични бури. Температурите през деня – около 25 градуса на въздуха и 24-25 на морската вода. Морето ще е спокойно, с височина на вълните до метър.

От четвъртък до събота се очаква хладно, но сравнително сухо време. Дневните температури ще се повишат с градус-два, но от неделя и в началото на новата седмица отново ще захладнее с нова вълна от валежи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here