УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТХВЪРЛИХА ВЕТОТО НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА ДИВОТО КЪМПИНГУВАНЕ

С промените се въвеждат изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административно-наказателна отговорност за тяхното нарушаване

0
1862

Парламентът отхвърли ветото президента Румен Радев върху промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Измененията бяха приети отново със 143 гласа „за“, 66 против и 1 „въздържал се“. Само от „БСП за България“ подкрепиха президентското вето и посочиха, че приемането му ще даде възможност за дебат в нормална обстановка. Социалистите обаче също се съгласиха, че трябва да има ред за свободното къмпингуване, съобщава БТА.

С промените се въвеждат изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.

Предвижда се условията и редът за определяне на местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани, правилата и нормативите за устройването и ползването им, както и за престоя в тях, да се определят с наредба на министъра на туризма, министъра на земеделието, храните и горите, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на околната среда и водите.

Като автор на промените, върху които е ветото, Искрен Веселинов /“Обединени патриоти“/ обясни, че санкциите ще започнат да се налагат година след влизането в сила на новата наредба, което, по думите му, е правилен реверанс. Според него няма как да започнат да наказват къмпингуващи преди да се създадат условия за свободно къмпингуване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here