ДЕПУТАТИТЕ С НОВИ ЗАПЛАТИ ОТ ПО 7 000 ЛВ.! МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ С… 700! КЪДЕ СМЕ НИЕ, КЪДЕ СА ТЕ!?

0
2283

7 000 лв. достига депутатска заплата на месец… и това докато те – „избраниците“ ни се правят, че си изпълняват задълженията!

Какво правят! Игри и игрички, шеги и закачки! Играят си с Изборния кодекс, играят си със законите, подиграват се и с Кодекса, и с нас ! Играят помежду си! Играят си на предизборни кампания! Играят си и си подават топката! Менкат се във властта…

Всичко се върти около, кой е в парламента и кой навън! С кого сделка днес, с кого сделка утре!

Законодателната дейност на 44-то НС от всички се определя отдавна основно като лобистка и то в името на нечии интереси, не в името на интересите на народа!

Вероятно ще бъде преодоляно с лека ръка и 14-то президентско вето! Това е показателно! И този път оправданията, че БСП и президентът нарочно възпрепятстват парламента не минават!

Промените в Изборния кодекс са драстична крачка назад от постиженията на демокрацията! И това е всеобщото мнение! Видя се, че само управляващите партии в парламента са на обратна позиция!

Какъв извод да направим? Лобистки закони! Удари срещу демокрацията! Ежедневни удари срещу гражданите и стандарта на хората! Неизпълнение на задълженията! Липса на каквито и да е действия за защита на нацията, държавата, на хората! Личните и партийни интереси са в основата на работата на парламента!

И като похлупак на всичко това всички тези безделници с 8% рейтинг не ходят на работа, нищят цял ден афери и далавери и взимат по цели… 7 000 лв! Докато хората средно са по 700!?

Къде сме ние, къде са те!? Да, къде сме?

Изглежда те отдавна са изгубили всякаква представа за реалността, за мизерията и за калното дъно в страната! Самозабравата, самодостатъчността и наглостта изяждат глави… и политически съдби!

Когато народът е обезверен, апатичен и отчаян, политиците си мислят, че е смирен! Но народът наш може и свиреп да е! Когато се гаврят с него. Чака дълго, търпи дълго, мълчи дълго и после… каквото сабя покаже! Историята ни го показва! Идва ден, в който на милиони ще им писне и… да му мислят!

Обещават по време на кампания! Обещават всичко и на кило. После всичко се променя, забравя се! След избори и сформиране на парламент, сделките за странни коалиции служат за алиби, служат като оправдания за поредното предателството спрямо избирателя!

После пък следват заплахите за хаос и безпорядък… от преждевременното падане на властта! И така с лъжи, манипулации и внушения години наред държат властта.И само оправдания! И само заблуди.

А къде останаха нуждите и потребностите на хората…!? На държавата!? Важното и същественото за развитието на страната е пренебрегвано! Стъпквано е в името на личния, на партийния интерес. Затова сме в демографска криза! Затова сме най-бедни и най-нещастни! Затова сме потънали в престъпност. Затова сме на дъното във всички европейски и световни класации!

Ние и България сме на дъното! А ТЕ са в басейна на розовата си реалност и мечти!

7 000 лв. депутатска заплата е само… депутатският аванс на месец! Всички сделки, завери и далавери се разпределят по джобовете, каси и сметки! И всичко е за наша и само за наша сметка!

7 000 лв. депутатска заплата на месец! А народът…!?!

ХОРА, СПИТЕ ЛИ…?

Райна Градинарска 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here