В ЗИМБАБВЕ ВКАРВАТ ГЕЙОВЕ В ЗАТВОРА, ПУСКАТ ГИ САМО АКО ЕДИНИЯТ ЗАБРЕМЕНЕЕ

0
3231
Хомосексуалността е незаконна в повечето африкански страни

Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе е известен с ненавистта си към гейовете и идеите му за борбата с хомосексуализма, в африканската държава, които често имат  революционен характер.

Така през 2013 година на предизборен митинг в столицата на Зимбабве Хараре Мугабе за първи път представя бомбастичната си идея за справяне с поддръжниците на еднополовите бракове.

„Бих искал да ги затворя в някоя стая и да видя дали ще забременеят; ако не го направят, тогава в затвора, защото твърдят, че могат да имат деца!”

95-годишният президент е заявявал нееднократно пред медиите, че правителството му никога няма да позволи еднополовите бракове в неговата страна.

„Това е Африка, ние се ръководим от нашите африкански ценности, това, което принадлежи на западната култура, трябва да остане там, не тук. Наредих на полицията да арестува двама гейове, и да ги държи в затвора, докато единият от тях забременее, ако никой не забременее, тогава те ще изгният в затвора”, съобщава zambianobserver.

Таблоида съобщава още, че Мугабе остро е критикувал англиканската църква за благословията й на еднополовите бракове.

Известният хомофоб Мугабе дори стига дотам, че предлага на президента на щатите Барак Обама, ако иска да насърчава гей браковете първо да се разведе със съпругата си и да се ожени за някой гей, преди да иска останалата част от света да го последва.

Мугабе, който остро се противопоставя на хомосексуалността, обвини американското правителство, че е попаднало в ръцете на поклонниците на Сатаната.

Според него е непонятно защо САЩ са решили да „се противопоставят на изричните заповеди на Христос” срещу содомия.

Хомосексуалността е незаконна в повечето африкански страни. Миналата седмица в Малави съдия осъди гей двойка на 14 години тежък труд, след като те отпразнуваха годежа си с парти в хотел. В Уганда депутатите обмислят законопроект, според който хомосексуалистите могат да бъдат осъдени на доживотен затвор, а активисти, които подтикват други могат да бъдат дори екзекутирани. В Южна Африка, единствената африканска държава, която признава правата на гейовете, медиите съобщават за банди, които редовно изнасилвали лесбийки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here