ДАНЪЧНИ И МВР В МАЩАБНА АКЦИЯ СРЕЩУ НЕЛЕГАЛНИ ТАКСИТА В ПЛОВДИВ

0
2302

Служители на НАП и икономическа полиция проведоха вчера мащабна операция в Пловдив, за укриване на обороти от таксиметрови компании, като разпитите са продължили цяла нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента се знае за арестуван собственик на една от таксиметровите компании в Пловдив. Проверяваната компания имала сключени договори с над 100 таксиметрови шофьори. Полицията е привикала половината от тях за разпит.

Фирмата, която е водила счетоводството на арестувания собственик на таксиметрова компания, се намира в сградата на Регионалната автомобилна инспекция. Оттам криминалистите са иззели документи, а счетоводителката е била отведена в Икономическа полиция за разпит.

По-късно днес ще бъде дадена повече информация за акцията. Това, което се знае към момента е, че тя е по сигнал за кухи фирми, извършващи таксиметрови превози, които по документи се водят на името на безимотни или социално слаби хора.

„Едно такси генерира оборот между 2000 – 3000 лева на месец. За да не надхвърлят 50 000 лева и да не плащат ДДС, регистрират шофьорите на 4-часов трудов договор, или въобще са без договор. При три регистрирани коли на 9-тия месец по лицензия те трябва да платят ДДС, но не го плащат. Говорим за укриване на данъци в особено големи размери“, заяви Ивайло Желев пред Нова телевизия. Той е собственик на таксиметрова компания. Според него, за да не отчитат реалните обороти, в колите на част от фирмите се използват т.нар. касови апарати близнаци, които към данъчните подават по-малко суми.

Очаква се по-късно днес полицията и прокуратурата да оповестят подробности за акцията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here