БОМБА? ПРЕКРАТЯВАТ ДОГОВОРИТЕ НА КАРИЕРИТЕ В БЕЛАЩИЦА!

0
2909

Прекратяват договорите и на двете кариери в Белащица, научи репортер на Родопи-инфо от източник пожелал анонимност.

В момента заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков влезе за инспекция в кариерата над Белащица. Източник на Родопи-инфо твърди, че заместник министърът е изпратен на пожар, лично от премиера Бойко Борисов, да връчи на ръководствата на кариерите заповед за прекратяване на концесионните договори.

Отвън, пред кариерата, е цялото ръководство на община „Родопи“ начело с кмета Павел Михайлов и председателят на общинския съвет Георги Цанков. Тук са и областният управител Дани Каназирева, както и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Всички очакват да излезе зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, за да обяви новината за прекратяване на договорите на двете кариери в Белащица.

Ще припомним, че срещу дейността на двете кариери в Белащица имаше множество протести на жители от района, включително и днес пред сградата на община „Родопи“. Основното им искане е двата обекта за добив на инертни материали – „Белащица-Юг“ с концесионер „Пътища Пловдив“ АД и „Цех Родопи“ с концесионер „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД, да се закрият с мотив, че замърсяват въздуха с прах, а шумът от взривовете и движението на камионите създават дискомфорт на местните жители.

Очаквайте продължение!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here