КРАЙ НА МЪКИТЕ! НАРОДЪТ ПОБЕДИ – СПРЯХА КАРИЕРИТЕ НАД БЕЛАЩИЦА

1
1029
Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков съобщава мотивите за спирането дейността на кариерите в Белащица

С бурни аплодисменти изстрадали жителите на Белащица, които дойдоха пред кариерите,  посрещнаха новината, оповестена от зам. министъра на енергетиката Жечо Станков, че работата на двете кариери над Белащица спира, предаде репортер на Родопи-инфо от мястото на събитието.

Както по-рано Родопи-инфо първи съобщи заместник минъстърът на енергетиката Жечо Станков пристигна на място, по заповед на премиера Бойко Борисов, който е разпоредил незабавни действия за спиране дейността на кариерите, които от години замърсяват въздуха и тровят живота на жителите на Белащица и околните села, че и на Пловдив.

„Направихме среща с изпълнителните директори на дружествата концесионери. На база влезли в сила наказателни постановления за нарушаване на екологичното равновесие, издадохме заповед за спиране на работата на двете кариери. Държавата си е на мястото“ заяви Станков, пред насъбралото се множество.

Наказателните постановления са издадени за нарушение на екологичните норми като запрашаване, липса на оросителна инсталация и др.

Зам.-министърът съобщи, че единият концесионер има две влезли в сила постановления и едно висящо, а другият – две влезли в сила и държавата не може повече да толерира подобно поведение от страна на концесионерите.

Източник на Родопи-инфо от фирмата концесионер, на една от кариерите над Белащица „Пътища Пловдив“ АД сподели, че фирмата ще обжалва постановлението за спиране на дейността, защото фирмата е монтирала всички изисквани от закона устройства, включително и датчици за отчитане на запрашеността на всеки кръгъл час.

Спаред нашият източник тази вечер фирмата ще работи до по-късно, за да може да преработи добитата скална маса, понеже  „Пътища Пловдив“ АД доставя материали за ремонта на пътя Стамболийски-Пазарджик.

Очаква се пътно-строителните фирми да изпитат затруднения по осъществяване на дейността си, тъй като, според информация на източници на нашата медия, вчера е била затворена и кариерата до Шишманци, с което добвът на инертни материали в региона практически се прекратява.

1 КОМЕНТАР

  1. Поздравления за публикуваната истина. Единствената медия ,която не споменава жалките опити на кмет и зам.кмет да се пришият към хората. Те пречиха през цялото време. Но скоро ще лъсне причината. Браво

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here