ГЛЕДАТ БЮДЖЕТ 2020 В ОБЩИНА „РОДОПИ“

Пет села пък ще протестират пред сградата на Общината срещу кариерата в Белащица

0
711

Редовна сесия на ОбС-Родопи ще се проведе днес от 10:00 часа в заседателната зала на общинския съвет, в сградата на община „Родопи“.

Дневният ред на сесията е обявен от 37 точки, като най-важната е т.1, която касае приемането на окончателния бюджет на община „Родопи“.

В същото време 5 села от родопската яка още преди седмица обявиха, че в деня на сесията на ОбС ще организират протест срещу кариерата в Белащица.

От администрацията на Областният управител Дани Каназирева обявиха, че тя ще се срещне с протестиращите жители от селата в Родопската яка – Белащица, Брани Поле, Брестник, Марково и Гълъбово, които ще изразят недоволството си срещу кариерата над  Белащица.

Срещата е днес от 09:30 ч. пред сградата на община „Родопи“.

Дани Каназирева ще разговаря с протестиращите за възможностите и законовите механизми да бъде защитен общественият интерес, информираха от областната управа.

„Не се притеснявам, ще се срещна с протестиращите, защото винаги съм била от страната на хората. Каквото зависи от мен като областен управител, ще бъде направено“, заяви Каназирева, за Родопи-инфо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here