ВНИМАНИЕ! ОПАСНА ЖЕГА НИ ОЧАКВА ДНЕС! НА МЕСТА С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 40 ГРАДУСА

Днес се очаква най-голямата жега от началото на годината

0
1855
Снимка: Нова ТВ

Горещо време в днешния вторник ни очаква според единодушното мнение на синоптиците. Високите температури са причината за първия за това лято код за опасни горещини.

За цялата страна е в сила първа степен за опасно време.

Избягвайте слънцето в обедните часове, стойте на по-прохладно и пийте много вода.

В повечето райони се очакват между 34 и 39 градуса, но в Сандански, а не е изключено и на други места, като Русе, термометрите да покажат 40 градуса.

Ще е слънчево през целия ден. В планините ще е ветровито с умерен, по високите и открити части – временно силен вятър от изток-североизток. И там, обаче, очакваме високи температури, на 1200 метра височина – цели 28 градуса, на 2000 метра – около 22 градуса.

На морето ще е чудесно за плаж. Температури в курортите ни около 29-30 градуса, морската вода – 26-27 градуса.

Горещо време се очаква навсякъде на Балканите днес. В Сърбия е в сила червен код за високи температури. Предупреждения има и в другите страни в западната част от полуострова.

Горещо ще остане и в сряда. Следобед обаче над северните и планинските райони ще се заоблачи, ще превали и прегърми. Възможни са градушки и силен вятър.

В четвъртък и петък на много места ще има кратки дъждове, гръмотевични бури и отново условия за градушки. Температурите слабо ще се понижат, а през почивните дни ще има повече слънце и отново ще се затопли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here