ВИНАРНИ С ДЕГУСТАЦИИ НА ОТКРИТО В БЪЛГАРИЯ

0
145

Пролетта дойде, цъфтят дръвчетата, раззеленяват се поляните, слънцето ни кани да излезем на открито след дългия зимен и донякъде принудителен престой у дома. Winetours.bg подбра винарни с дегустации на открито, които предлагат винени преживявания сред природата, с минимален риск както за екипа, така и за гостите, но и с гаранция за максимална насладата на сетивата.

Долината на Струма

Вила Мелник

Семейната избата в с.Хърсово, която заема 39 място в престижната класация Top 50 World’s Best Vineyards 2019, произвежда смели вина от местни и чуждестранни сортове, с подчертано Мелнишки характер, които предлагат за дегустация на своите туристи от цял свят. Винарната е достъпна за хора с двигателни затруднения, а в големия паркинг посрещат дори и каравани.

July morning сред лозята на Вила Мелник е емблематично събитие, но не са рядкост и снимките, които публикуват от сватби и други мероприятия на открито. Панорамата, доминираща от лозови масиви и мелнишки пирамиди, радва и индивидуални туристи, които предпочитат да дегустират вината им на свеж въздух.

Дегустация за двама във Вила Мелник

Рупел

Още една винарна с отношение към винения и културния туризъм. Дегустациите на вина могат да се осъществяват на малка беседка сред лозята, в двора на шатото, на затревена площ под шатра или съвсем на открито, с осигурена сянка, която е изключително важна в този топъл регион. В магазина на избата, освен собствените им вина, можете да намерите и качествени, и различни продукти на местни производители. Обектът е своеобразен информационен център за дестинацията на Долината на Струма, предлагайки и туристически карти, книги и сувенири.

Дегустация сред лозята на Рупел

Тракийска низина

Вила Юстина

Винарската изба в с.Устинам община Родопи е носителя на тазгодишната награда за винен туризъм на DiVino и Via Vino. Освен дегустационна зала и енотека, където посрещат туристи, избата разполага и с изключителен озеленен двор, и барбекю зона, където провеждат дегустации, различни винено-кулинарни събития и тиймбилдинги. Само на 4 км от избата се намира Парк-лозето, където се организират различни мероприятия на красивата облагородена поляната сред лозовия масив. Винени пикници, различни фолклорни и рок фестивали привличат любителите на събитията на открито. Мястото е и силно предпочитано за сватби под открито небе.

Дегустация за двама във Вила Юстина

Вино и фермерски продукти във Вила Юстина

Винено-кулинарен уикенд за  6 човека в къща за гости Вила Юстина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here