Въпреки меморандума: Част от земеделците продължават с протестите

Фермерите излизат на национален протест под прозорците на Министерския съвет.

0
214

Представителите на 26-те земеделски организации, които искат оставката на Кирил Вътев, излизат на национален протест под прозорците на Министерския съвет днес. Техните искания включват увеличение на тавана на максималната допустима финансова помощ, която едно стопанство може да вземе, както и предоговаряне на Зелената сделка.

По думите на протестиращите земеделци е имало многократни опити от тяхна страна за разговори с ресорното министерство, но те са останали без отговор от страна на институцията. Вчера част от протестиращите организации подписаха меморандум с правителството.

Председателят на кооперация от Свищовско Димитър Димитров е начело на група земеделци, които ще се включат в националния протест днес.

„Ние не искаме оставката на министър Кирил Вътев. От кооперациите искаме само да има правила в земеделието. През последните 20 години в Министерството на земеделието няма никакви правила, а се работи „на пожар“, в последния момент“, коментира Димитров.

Николай Киров, член на УС на Асоциацията на зърнопроизводителите каза, че няма повод за недоволство от страна на другите браншове, тъй като исканията са залегнали в споразумението. Киров е на мнение, че има политически мотив зад протестите. Той посочи, че организацията застава зад земеделския министър и искат той да изпълни обещаното.

Протестът на земеделците пред Министерски съвет продължава. Полицейското присъствие е засилено.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here