В ИНДОНЕЗИЯ ПОСТРОИХА 78 КЪЩИ НА ПОКРИВА НА МОЛ

0
2206

В столицата на Индонезия Джакарта има цял квартал на покрива на голям мол, съобщава английският таблоид Гардиън.

Жителите на 78 двуетажни къщи живеят на покрива на 10 етажен мол, на около 30 метра над нивото на улицата.

За да излязат от квартала, който носи името Космо парк, хората слизат по специални рампи с колите си. Улиците на квартала на покрива са отлично асфалтирани, къщите имат градини, а по ръба на покрива е вдигната масивна, желязна ограда, за да не падне някой.

Кварталът всъщност съществува от години, но кадри от дрон, публикувани напоследък, го направиха известен по целия свят. Хората, които живеят на покрива, са много доволни от условията. Къщите са чисти и модерни, кварталът не е засегнат от честите наводнения в Джакарта. Няма много шум и не е пренаселено.

Фазила Капаси, която се е заселила в Космо парк преди 6 години, казва, че това е “оазис”. Синът й хранел птиците, живеещи в дърво наблизо, а тя отглеждала патладжани, домати и лютиви чушки в малката градинка на имот й. “Има много открити пространства и синът ми може спокойно да кара колелото си. Кварталът е безопасен, намира се в самия център и дава чудесно усещане.”, казва младата жена.

Според живеещите на покрива, къщите са много по-удобни от апартаментите в пренаселената столица и жителите на квартала имат повече контакти помежду си, отколкото в жилищните блокове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here