ВМРО ИСКА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ИЗНАСИЛВАЧИ И ПЕДОФИЛИ

0
1730

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения – това се казва в официална позиция на ВМРО-Българско национално движение, публикувана в партийния сайт.

В нея се уточнява, че тя идва „след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество“.

Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говорим от години, изтъкват от политическата формация на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.

Как е по света

Химическа кастрация за изнасилвачи се прилага в някои държави по света – някои щати в Америка, Русия, Израел, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и някои страни в Европа. На повечето места тя е доброволна, съобщава БНТ.

В Европа няколко държави разрешават химическата кастрация, сред тях Германия, Франция, Белгия и скандинавските страни – Швеция, Финландия, Норвегия, Дания и Исландия. Там обаче тя винаги е доброволна и при определени условия.

Полша пък е единствената страна-членка на Европейския съюз, в която химическата кастрация също е принудителна, но само в случаи на престъпления срещу малолетни под 15 години.

От 3 години в Турция е въведена принудителна химическа кастрация.

Миналия месец и Украйна въведе принудителна химическа кастрация за педофили.

В Съединените щати само в Тексас се прилага и хирургическа кастрация. Тя се постановява като принудителна мярка от съда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here