В Индия поставиха рекорд, като построиха отсечка от 100 км. на магистрала за 100 часа!

0
265

Индия създаде история, като положи 112,5 километра битуминозен бетон на автомагистралата Газиабад-Алигарх за 100 часа, се казва в изявление на Министерството на автомобилния транспорт и магистралите, съобщават от plovdiv-info.com.

Ghaziabad Aligarh Expressway Pvt Ltd, превозно средство със специално предназначение (SPV) на Cube Highways Trust, в сътрудничество с EPC изпълнителя Larsen & Toubro Limited построи пътя.

Министърът на автомобилния транспорт и магистралите Нитин Гадкари каза, че участъкът Газиабад-Алигарх от NH34, обхващащ 118 километра, играе решаваща роля като транспортна връзка между гъсто населените региони. Като свързва промишлени зони, селскостопански региони и образователни институции, той служи като жизненоважен търговски път, улесняващ движението на стоки и допринасящ за регионалното икономическо развитие, добави той.

Gadkari подчерта ангажимента за устойчивост и рентабилност чрез прилагане на използването на технологията за рециклиране на студени централи (CCPR) в проекта.

Министърът каза, че тази иновативна зелена технология включва използването на 90% от смления материал, което възлиза на близо 20 лакха квадратни метра пътна настилка.

Той каза, че потреблението на първични материали е намалено до едва 10%.

„Приемайки този подход, ние значително намалихме потреблението на гориво и свързаните с това емисии на парникови газове, като по този начин направихме значителен принос за намаляване на нашия въглероден отпечатък“, каза Гадкари.

Министърът изрази ангажимента на правителството да осигури изключителна мобилност за всеки пътуващ, да насърчава търговията и да стимулира икономическите дейности в региона чрез развитието на магистрали от световна класа с най-бърза скорост, без да се прави компромис с качеството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here