УТРЕ ОТВАРЯТ ОФЕРТИТЕ ЗА КАНАЛИЗАЦИЯТА НА ПЪРВЕНЕЦ

0
2337
Според условията на поръчката на отварянето на офертите могат да присъстват само фирмите подали документи и представители на медиите

В петък /20.09.2019 г./ от 10:30 ч. в сградата на община „Родопи“ ще бъдат отворени офертите за изграждането на канализация в кв. „Терасите“ в Първенец, научи Родопи-инфо от свои източници.

Ще припомним, че всичко това се случва под обществен натиск от страна на жителите на квартал Първенец, които излязоха на протест в началото на седмицата.

До крайната мярка се стигна след като местната власт, в лицето на кмета Пламен Спасов, повече от 10 години лъже хората, че ще изгради така необходимата за нормален живот канализация.

Жителите на квартал „Терасите“ в Първенец са недоволни от забавянето на проекта. Те са на мнение, че администрацията на община „Родопи“ не е свършила достатъчно работа, за да имат колектори, които да събират отпадните води.

Според лично признание на кмета Спасов пред медиите, поръчката е била спряна преди повече от 6 месеца, тъй като изготвените от екипа му документи за кандидатстване пред Министерството на околната среда и водите са били непълни.

Според хора от инициативния комитет обаче протестите са закъснели с оглед на това, че проектът готов от 8 години, а от март тази година има напълно валидни документи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here