ЩЕ ОТПАДНАТ ЛИ ПРЕГЛЕДИТЕ ЗА АВТОМОБИЛИ В КАТ?

С предложените промени в Закона за движение по пътищата може да бъде сложен край на големите опашки

0
1744

Предложени нови правила предвиждат частни пунктове да извършват първа регистрация на автомобилите, влизащи в страната. Новите промени, които се предвиждат в Закона за движение по пътищата, предвиждат още внесените от чужбина коли да минават през частните пунктове и да получават паспорт, в който да бъде описано техническото му състояние, съобщава бТВ.

Данните от първите регистрации ще се пренасят в Пътна полиция.

В частния сервиз ще се извършва идентификацията, а не регистрацията, уточни в „Тази сутрин” Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

„Едва ли промените ще облекчат хората. Пътят към Ада е постлан с добри намерения. Ще видим обаче какво ще се случи на практика”, коментира тя.

Малинка Бондаренко поясни, че контролът няма да бъде изкаран от държавата, а Министерството на транспорта ще контролира тези идентификационни центрове. „Всекидневно в КАТ се регистрират крадени автомобили. За какъв контрол говорим”, попита от своя страна автоинструкторът Красимир Георгиев.

По отношение на обучението на младите шофьори, той коментира, че часовете ще бъдат увеличени и това е положителна промяна. Предложените промени в закона все още са на етап обществено обсъждане. Дали ще бъдат приети – предстои да разберем.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here