ШОК! ШВЕД ПРЕДЛАГА ДА ЯДЕМ ЧОВЕШКО МЕСО ЗА ДА НЕ ГЛАДУВАМЕ

0
2366
Гравюра от 1571 г. озаглавена „Канибализъм в Русия и Литва“

Шведски учен предложи хората да минат на диета с месо от човешки трупове, за да се справят хората с дефицита на храни на планетата. 

Проф. Магнус Содерлунд от Стокхолмския икономически университет е изложил идеята си пред научен симпозиум в шведската столица, съобщава ФОКС НЮЗ. 

На събитието е бил обсъждан въпросът може ли канибализмът да бъде решение на проблема с устойчивото изхранване на човечеството в бъдеще.

Аргументът на Содерлунд станал основна тема по време на дискусията: „Можете ли да си представите как се яде човешка плът?“ „Консервативното“ табу срещу канибализма може да се промени с времето, ако хората опитат това ново ястие, казва професорът.

Професорът по икономика в Стокхолм Магнус Содерлунд се появява на телевизия Швеция TV4 (Снимка: TV4)

По-конкретно на събитието бил обсъден въпросът дали канибализмът е решение на проблема с устойчивото изхранване в бъдещето.

Попитан по време на интервю след разговора дали е готов лично да опита човешка плът, Содерлунд каза, че е отворен за тази идея.

„Чувствам известна нерешителност, но не съм прекалено консервативен. Бих бил готов поне да го опитам“, каза той.

Ученият предложи и като алтернатива „по-реални“ варианти, като хранене чрез домашни любимци и насекоми.

Учени отбелязват, че потенциалната опасност за здравето вследствие от канибализъм може да попречи на въвеждането на идеите на професора.

Например до 60-те години на миналия век местните жители на Папуа Нова Гвинея практикуват хранене с плът на мъртви хора. Тази практика доведе до епидемия от болестта куру, известна още като „смееща се смърт“.

Заболяването се причинява от инфекциозен агент – протеин, открит в засегнатата тъкан на човешкия мозък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here