СЕЛО ЯГОДОВО ЩЕ ИМА ФИТНЕС НА ОТКРИТО

Спортната площадка ще бъде изградена на площ от 120 кв.м по проект на ДФ „Земеделие”.

0
435
До месец жителите на село Ягодово ще се радват на първата спортна площадка, изцяло оборудвана за тренировки на открито. Първа копка на бъдещия фитнес на открито в селото направи кметът на община Родопи Павел Михайлов.
На официалното откриване на строителните дейности присъстваха заместник-кметът Владимир Маринов, кметовете на селата Ягодово Димитър Дишев и на съседното Крумово Румяна Самоковарева, общинските съветници Веселина Михайлова и Иван Стоилов , както и представители на фирмата –строител.
Спортната площадка ще бъде изградена на площ от 120 кв.м по проект на ДФ „Земеделие”. Тя е на стойност 58 хиляди лева, като сумата включва строителство и оборудване. Мястото до стадиона в селото ще бъде обзаведено с велоергометър, фитнес уреди и маса за тенис.
„Развитието на спорта е един от секторите, за който ще дадем категорично нова визия в община „Родопи”. Спортът за всички е сред приоритетните сфери на дейност на нашето управление. Не само като кмет, но и като родител съм убеден, че спортът е здраве, но е и мощен фактор, който възпитава към толерантност, създава приятелства и е най-добрият начин децата да порастнат далеч от алкохол и наркотици”, коментира кметът Михайлов.
В Инвестиционнната програма на община Родопи за тази година са предвидени още 77 хиляди лева за ремонт на улица „Стадиона” в селото, газификация на училище „Неофит Рилски” за още 60 хиляди лева, както и подмяна на уличното осветление за 55 хиляди лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here