РЕМОНТИРАТ УЛИЦА „ШИПКА” В БРАНИПОЛЕ

Заради ремонта ще се налага и специално движение в района.

0
312
Започва ремонтът на улица „Шипка” в село Браниполе.
По време на строителните дейности ще се подмени асфалтовата настилка и ще се изградят тротоари и бордюри. Улица „Шипка” е с дължина около 230 метра, а стоителните дейности ще струват около 180 хиляди лева. Средставата са отпуснати по Програмата „Развитие на селските райони 2014 – 2020“, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Първа копка направиха кметът на общината Павел Михайлов и Неше Кърмаджиева, временно изпълняваща длъжността кмет на село Браниполе.
На церемонията присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков, общинските съветници Кера Тошева, Николай Гачев, Величка Стоичкова и Рефик Мухтаров, представители на фирмата-изпълнител и граждани. Гост беше и кметът на съседното село Белащица Костадин Николов.
По традиция строителните дейности започнаха с водосвет и пожелание работата да върви леко и безаварийно, за да може изпълнителят да успеете да завърши ремонта в срок.
„Ремонтът на улица „Шипка” е очакван дълго от жителите на село Браниполе и това е поредният обект, който се прави и ще подобри инфраструктурата в селото. Нашите села се развиват и това е благодарение на общите усилия на администрацията и на общинския съвет на „Родопи”. Защото, когато се работи в синхрон, нещата се случват”, каза кметът Павел Михайлов и благодари на всички, съдействали този належащ ремонт да се случи.
Михайлов съобщи, че в най-скоро време се очаква да бъде даден старт на изграждането на нова, модерна детска градина в село Браниполе, която е и най-големият обект, който ще се строи на територията на община „Родопи”.
„Година след година, стъпка по стъпка нашата община започва да се превръща в това, което всички ние искаме – добре изглеждаща, в която хората имат житейска перспектива”, коментира още Павел Михайлов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here