ПРЕЗИДЕНТЪТ НА МОНГОЛИЯ ПОДГОНИ ОЛИГАРСИТЕ! ДАДЕ ИМ 49 ДНИ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ ОФШОРНИ СМЕТКИ В СТРАНАТА

0
6509

Монголски президент Халтмаагин Батулга призова всички бизнесмени, държавни служители, политици и свързаните с тях лица да върнат парите от офшорни сметки в родината си.

Офшорна зона – държава или територия със специални бизнес условия за чуждестранни фирми. Сред тях – ниски или нулеви данъци, прости правила за корпоративно отчитане и управление, възможността да се скрият собствениците на истинския бизнес. В този смисъл офшорните компании често се използват за престъпления: пране на криминални пари, корупция в правителството, измамни сделки.

Според информация на специалните служби в страната 49 граждани на Монголия имат офшорни сметки, сред които местни олигарси, държавни служители, политици и свързани лица, заподозрени в „пране“ на криминални пари, държавна корупция и измамни сделки.

Президентът на Монголия призова всички да върнат пари от офшорни сметки в родината, като им даде за това срок от 49 дни. За това време всички собственици на сметки с пари извън пределите на Монголия трябва да прехвърлят парите си в Монголската централна банка.

Президентът заплаши олигарсите, че ако не отговорят на призива му, ще пристъпи към разкриване на информация за техните сметки и за изправянето на тези лица пред правосъдието, в съответствие със законите на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here