ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА В ОБЩИНА „РОДОПИ“

0
181
Кметът на община Родопи Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов, както и Общински съвет Родопи отдадоха днес почит пред делото на Васил Левски и поднесоха цветя и венци пред барелефа на Апостола на свободата по повод 148 години от неговата смърт.
Монументът се намира в двора на Влаховата къща в село Брестовица и е единствената паметна плоча с лика на Левски в община „Родопи”.
Поклон пред паметта на великия български революционер.отдадоха още заместник-председателите на Общински съвет „Родопи” Илина Вутова и Валентина Хаджиева и общинските съветници Лидия Гимишева и Христо Седмаков, кметовете на селата Брестовица, Крумово, Марково, Първенец, Златитрап и село Извор.
Ритуалът по преклонението пред паметта на бележития българин уважиха още представители на общинска администрация и граждани.
Церемонията в памет на Апостола започна в 11 часа с панихида, отслужена от отец Данаил. С рецитал, посветен на Левски се включиха и деца от училището в село Брестовица.
„Васил Левски никога няма да бъде забравен, защото паметта за него е кодирана в гените на всеки българин. Нарекоха го най-светлия образ в историята ни заради готовността му за саможертва, заради волята му за свобода, заради умението му да води българите към своята мечта – за чиста и свята република. Левски постави интересите на народа пред всичко друго. Да мерим думите и делата си с неговите, това за нас днес е обществен морал и лична норма на поведение“, призова кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.
В знак на почит и признателност към великото дело на Апостола бяха поднесени венци и цветя от името на община Родопи , Общински съвет Родопи, кметовете на населените места, граждани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here