ОТСЛУЖИХА МОЛЕБЕН ЗА ЗДРАВЕ В ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ С ФИЗИЧЕСКИ УВРЕЖДАНИЯ

0
2513

Молебен здраве отслужи днес, отец Ангел, в дома за възрастните хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов” в гр. Пловдив.

Тържественият църковен ритуал бе организиран от госпожа Миглена Трайкова, управител на фондация „Сан Марко – М” и от бизнесдамата Елена Кристиано, които са традиционни дарители за възрастните хора от дома.

По време на церемонията отец Ангел измоли божията благословия за  здравето на дарителите, на възрастните хора в дома, както и на ръководството на социалната институция.

След церемонията на всички присъствали на молебена бяха раздадени за здраве три осветени питки, а за възрастните хора имаше организирана и почерпка.

Акция „Светъл Великден“ на фондация „Сан Марко М“ стартира в Дом за възрастни с физически увреждания. Акцията е подпомогната от пловдивски бизнесмени-дарители, със специалното участие на бизнесдамата Елена Кристияно

„Всички пребиваващи в дома, които бяха в състояние, присъстваха на молебена. Бе много трогателно, защото и тези от тях в инвалидни колички, също получиха благословия от свещеника”, разказа Меги Трайкова.

Тя изказа специални благодарности на дарителите, които се отзоваха със средства за  обновяването на дома и за подготовката за предстоящия Великден.  Това са общинският съветник, бизнесмен и филантроп Георги Цанков, инж. Иван Вичков – собственик на строителни хипермаркети „Рила“, Оваким Хорикян – собственик на „Ови и Сари“, както и известният пловдивски адвокат Стоян Донков.

С тяхна помощ и с помощта на Елена Кристияно паркът в дома е бил обновен с цветя и поставки за тях, с нови весели керамични фигури в парка.

Дарителите заедно с фондация „Сан Марко“ ще проведат акция „Светъл Великден“ за хората от дома за възрастни с физически увреждания, като подготвят и празнична изненада – великденски обяд.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here