ОТИДЕ СИ ЛЕГЕНДАРНИЯ СРЪБСКИ ПЕВЕЦ ШАБАН ШАУЛИЧ

"Крал на народната музика“ ще пее вече пред Бог и небесните ангели

0
2875

Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич е починал след тежка автомобилна катастрофа в Германия, съобщават всички медии в Сърбия в последния час.

Певецът е починал в болница, където е бил откаран веднага след инцидента, потвърдиха от немската полиция.

Медиите в западната ни съседка съобщават, че Шаулич е имал участие германския  град Биелефелд, след което се е качил в колата с кума си. Имали са и шофьор. Катастрофата е станала около 7 часа местно време.

В последните години на няколко пъти неверни информации пращаха любимеца на поколения сърби в небитието. За жалост обаче днешната информация е точна.

Шабан Шаулич е сръбски певец и композитор. Изключително популярен в родината си. Той е на сцената от 70-те години на миналия век. Критиците в Сърбия го определят го като „Крал на народната музика“. Преди да започне да се занимава с музика е тренирал футбол.

Роден е на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич.

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац“. До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Най-популярната песен на сръбския певец е Dodji da ostarimo zajedno.

Шаулич имаше огромен брой почитатели и в България, тук направи много концерти, част от които за благотворителни цели. Последният му концерт у нас е в „Арена Армеец“ на 21 декември миналата година.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here