БОРИСОВ ПРЕХВЪРЛИ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА СИ ГРУПА ВИНАТА ЗА ГАФА С ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

0
2299

Бойко Борисов се разграничи от парламентарната си група, след като стана ясно, че всички са възмутени от среднощните промени на Изборния кодекс и така и не се намира никой, който да ги защити или поне да намери някакъв здрав смисъл в тях.

Оставил съм парламентарната група да ги решава тези въпроси. Аз съм се явявал на избори по всякакви кодекси и всякакви закони, каза премиерът пред журналисти премиерът в Мюнхен, където се провежда голяма международна конференция по въпросите на сигурността.

Нали това искате – да не им се бъркаме в работата. Аз си върша моята работа, парламентът си решава техните проблеми, допълни лидерът на ГЕРБ, разграничавайки се от партията, която ръководи.

На нощно заседание в четвърък срещу петък ГЕРБ прокара желаните от ДПС поправки, с които се обезсмисля преференциалното гласуване, машинното гласуване се отлага за далечното бъдеще, а ЦИК остава в стария си състав – с представителите на НДСВ и Бареков в него.

Борисов коментира и другите горещи теми на седмицата – случаят „Гебрев“ и венецуелските пари в българска банка.

Партньорските служби научиха от нас за случая „Гебрев“, а не обратното, каза премиерът. През 2015 година, когато са работили по този криминален случай, никой не е знаел нито за новичок, нито за руски агенти. Нито през тези години някой е говорил в България от самите потърпевши. Българските служби, българският главен прокурор същият ден, в който получих аз сигналите, отидоха и в британското посолство и информираха по надлежния начин всички партньорски служби. Те от нас са научили за това, а не обратното.

За парите от Венецуела той обяви, че към момента, когато те са превеждани, не е имало нищо незаконно.

В момента, в който идва сигнал – събота срещу неделя от американска страна, аз лично извиках американския посланик да го уведомя какво работят българските служби, до къде сме стигнали, тъй като има нота от департамента на Щатите – не те са дошли, каза премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here