ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАНОВ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА, СМЯТАТ 87% ОТ БЪЛГАРИТЕ

За първи път повечето анкетирани мислят, че БСП ще спечели евровота, сочи проучване на "Галъп"

1
2541

55% от българите се съгласяват, че в темата с апартаментите на Цветан Цветанов и др. има и морален, и законов проблем, 17% намират най-вече законов проблем, 14% намират само морален проблем, а 6% не намират проблем. 87% смятат, че оставката на Цветанов не решава проблема, 6% – че го решава. Останалите се колебаят. Данните са от експресен, независим сондаж на „Галъп интернешънъл“, който следи мнението по важните теми от последните седмици.

На този фон, за първи път онези, които смятат, че БСП може да спечели повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, застигат и превишават тези, които не смятат така.

45% смятат, че това е възможно, 40% – че не е възможно, а останалите се колебаят. Следващи вълни на сондаж ще покажат дали това е трайна тенденция, или е ефект на моментната снимка.

Подобно е съотношението между онези, които се съгласяват с това, че виновен за този модел е самият Борисов, и онези, които не смятат така. Това е в синхрон с факта, че повече от 1/3 от потенциалния електорат на ГЕРБ в сондажа е разколебан в намеренията си да гласува и сега за тази партия. Явно влиянието на продължаващия скандал е сериозно.

По другата тема от последните седмици, 77% от запитаните не одобряват да се опрощават дългове на вероизповеданията. 13% са на обратното мнение и заявяват своето одобрение, а 10 на сто не могат да преценят. Това показва, че решението тази идея да се преразгледа и прецизира е било в правилна посока, според българите.

През цялата година „Галъп интернешънъл“ ще следи и обобщаващи въпроси, посветени на трийсетата годишнина от началото на демократичните и пропазарни промени у нас.

1 КОМЕНТАР

  1. Проблема с Цветанов и цветановците ще се реши само с нов Народен съд, ама народ вече няма, така че тия ще си разиграват коня, докато народът не се събуди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here