ОЧАКВАТ СЕ НОВИ АРЕСТИ НА КОРУМПИРАНИ КМЕТОВЕ!

След апартаментгейт почва поголовна чистка в държавата

3
2560

Вихрушката от арести на корумпирани кметове и общински чиновници, която се вихри из цялата страна ще се завърти и из Пловдивска област през следващите дни, научи Родопи-инфо от свои източници в правоохранителната система.

Акциите на прокуратурата и ДАНС ще обхванат някои представителите на местната власт, които са си позволявали да правят съмнителни обществени поръчки, от които са се облагодетелствали както те, така и лицата, които са ги спечелвали.

Другата насока, в която вървят разработките, са далаверите с апетитни общински недвижими имоти и парцели, които са преминавали на безценица в ръцете на „знайни и незнайни“ далавераджии.

Очаква се магистратите да насочат действията си основно в две общини на Пловдивска област, за които има подадени сигнали от години за фрапиращи нарушения, но едва сега, под натиска на Европа за борба с корупцията, ще се стигне до тяхната реализация.

Източниците на Родопи-инфо твърдят, че сред набелязаните е кмет, за който има разработка наречена „Рекетьор“.

Според оскъдната информация, до която успяхме да се доберем, става въпрос за кмет, който редовно е използвал службите на подопечената му община, за да събира рекет за издаване на определени видове разрешителни. Освен това същият редовно е използвал служба ТСУ, като „наказателна бригада“, срещу неудобни негови опоненти, както и обикновени граждани, позволили си публично да изразяват неодобрение към провежданата от него политика.

В средите на Националната агенция за приходите /НАП/ пък усилено се говори, че ще има и доста бизнесмени, които ще „изреват на умряло“, заради склонността им редовно да си спестяват част от дължимите данъци, използвайки различни врътки, на ръба на закона.

Ще бъдат извадени от нафталина и стари дела със съмнение за източване на ДДС, които са били забатачени, по една или друга причина, на които ще бъде даден рестарт. Задачата е държавата да си прибере каквото има за прибиране, а тарикатите да си получат заслуженото.

Дали това са предизборни ходове на управляващите, целящи да създадат у обикновените хора чувство за възмездие и справедливост, или закъснели действия, под натиска на партньорите ни от Европа и Америка, тепърва предстои да разберем.

3 КОМЕНТАРА

  1. Спасов върти ту-туууууууу на едни прокурори и не вярвам да го окаушат, затова се е хванал като удавник за сламка за кметския стол, че падне ли и не се знае…….. знае ли се.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here