НЕВИЖДАНО СТЪЛПОТВОРЕНИЕ НА СЪБОРА В РОЖЕН

0
2559

Небивал интерес към възстановеният след двегодишно прекъсване събор в Рожен отчитат тази година организатори, участници и гости на събитието.

Днес дори се наложи движението на автомобили към Рожен да бъде спряно, заради големият интерес и огромния трафик към местността, където се провежда фолклорния събор.

Само днес, до обяд, над 200 хиляди души се събраха на поляните на Рожен, съобщи Симеон Караколев, изпълнителен директор на фондацията съорганизатор на община Смолян „Рожен наследство в бъдещето“.

Според организаторите на събора паркоместата, само на ливадите, са за 17 000 автомобила, но и това е крайно недостатъчно. Затова при информацията, че от Пловдив пристигат още хиляди автомобили движението се спира до буферните паркинги в Чепеларе, Пампорово и Смолян. А от там се пускат само автобусите от обществения превоз, извозващи хората на 30 минути.

На подхода за Рожен от село Проглед, където се сливат трасетата от Пампорово и Пловдив, се получиха километрични колони, предаде нашият репортер.

Освен леки автомобили към събора пътуват и много автобуси от различни населени места с хора, организирани на обществен принцип.

На поляните има паркирани хиляди автомобили, полиция и жандармерия регулира по всички трасета към събора движението.

Средно по 100 хил. души на ден очакват организаторите на Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен 2019”, потвърдиха за медията ни от организационния комитет. Голяма част от тях пътуват за проявата със собствените си автомобили.

С цел превенция, институциите предприемат мерки не само за организация на движението, но и за допълнителен акцент на пътната безопасност по време на събора.

Предишна статияМАГИЯТА НА РОЖЕН: ВТОРИ ДЕН НА СЪБОРА
Следваща статияДЕПУТАТИТЕ ЦЕЛИ 34 ДНИ В ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here