НЕВЕРОЯТНО: КИТАЙКА СПЕЧЕЛИ С ТРУД 8 МЛРД. ДОЛАРА

0
2451

Вярвате ли, че някой може да спечели милиарди долари с труд? Повечето хора биха отговорили „Не!”.

Уи Яджън обаче веднага ще ги опровергае. Китайката е започнала кариерата си с месечна заплата от 16 USD, а днес е най-богатата жена, спечелила с труд 8.3 млрд. долара.

Първоначално е работила във фабрика. След това като журналист. Състоянието си обаче натрупва след като създава агенция за недвижими имоти. През 2017 г. Lоngfоr Рrореrtіеѕ има приходи от 10.7 млрд. USD. Първите 6 години тя заема длъжността главен изпълнителен директор на Lоngfоr Grоuр Ноldіngѕ, а от 2007-а до 2018-а е председател на борда на директорите.

Уи Яджън е родена през 1964 г. в Чyнцин (Китай). Още на 16 години получава диплома за бакалавър – инженер. Четири години работи във фабрика в родния си град. На 24-годишна възраст вече е журналист с ресор „Недвижими имоти” и пише за информационна агенция Ѕhіrоng.

През 1993 г. започва да си търси жилище и се сблъсква с редица трудности. Тогава ѝ идва идеята да основе със съпруга си агенция за недвижими имоти. През 1996 г. успява да продаде първия си проект за резиденция на стойност 157 USD/кв.м, което е двойно по-висока сума от средния доход на китайско домакинство.

Успехът на Lоngfоr обаче идва от факта, че това е една от първите компании, които разработват проекти за молове в Китай.

През 2012 г. вече е най-богатата жена в азиатската държава до развода си през 2018-а, когато се налага да прехвърли 3 млрд. USD на вече бившия си съпруг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here