MCDONALD’S С ИНИЦИАТИВА ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ПЧЕЛИТЕ

0
2644

Световният гигант в областта на бързото хранене „Макдоналдс“ построи миниатюрно копие на свой ресторант, за пчели, във вид на кошер. Всъщност това е съвсем пълноценен кошер, на който е дадено името McHive, съобщава AdWeek.

По този начин корпорацията е решила да подкрепи своите филиали в Швеция, които са обезпокоени от проблемите с опазването на пчелите.

За целта шведски филиал на McDonald’s създаде малка къща за пчели – McHive, която е най-малкият в света ресторант McDonald’s – реплика на ресторант от веригата.

В кошера има „стая за хиляди важни гости“, а във вътрешността са разположени рамки с пчелни пити. Както съобщават от корпорацията това е един съвсем нормално функциониращ кошер.

Създаването на този необичаен кошер е предизвикано от решението на редица шведски ресторанти от веригата Макдоналдс да поставят кошери с пчели на своите покриви. Както отбелязват от компанията, тази инициатива добива все по-голяма популярност в северната страна.

Във връзка с инициативата редица ресторанти в Швеция започнаха да засаждат цветя в зелените площи около своите ресторанти вместо трева. Както отбелязва говорител на компанията „това е особено важно за благосъстоянието на пчелите“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here