КРАЛЯТ НА ТАЙЛАНД СЕ ОЖЕНИ ЗА БОДИГАРДА СИ ПРЕД ОЧИТЕ НА ОФЦИАЛНАТА СИ СЪПРУГА

0
2559

Известният със своята ексцентричност владетел на Тайланд отново изненада обществеността си с нещо нечувано. Маха Вачиралонгкорн  си взе втора съпруга – той направи наложницата си своя официална невеста и това – пред очите на първата му съпруга!

Събитието се счита за прецедент, тъй като само преди три месеца той се ожени за кралица Сютхида.

Маха Вачиралонгкорн проведе специална церемония, на която официално обяви своята наложница за съпруга. И всичко това пред очите на съпругата му Сютхида, която също бе на събитието.

Не е ясно какво е провокирало решението на монарха, но новината не спечели одобрението на обществото. Официално никой нищо не смее да каже. А причината е, че е забранено да се критикува кралското семейство и всеки изказал критика е заплашен до 15 години затвор. Неофициално, в частни разговори, повечето хора изразяват недоволство, съобщава „Дейли мейл“.

Новата съпруга на владетеля, госпожа Синиита е известна като военен офицер и една от най-влиятелните жени в Тайланд. Тя бе обявена за „благородна съпруга на владетеля“, който я помаза с вода, докато лежеше в краката му пред трона.

От другата страна на краля бе съпругата му Сютхида, с която се венча едва преди 3 месеца. Двуженството е необичайно, поне в новата история на Тайланд.

Крал Маха има три съпруги, преди да се ожени за пети път. Първата му съпруга е избрана от майка му и е със синя кръв, но двамата се развеждат. С втората си съпруга се разделя след редица скандали заради постоянните си изневери. Третата му съпруга пък е принудена да се разведе с него, след като скандално видео с нея изтича в мрежата. Тогава са арестувани и 8 души от семейството й.

Кралица Сютхида бе обявена за такава през април тази година. Само три месеца след сватбата им владетелят си взе втора съпруга. По време на цялата церемония първата съпруга остана спокойна и неемоционална. Въпросите около втория брак на краля обаче не спират.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here