ГЕРБ и СДС, които се явиха заедно и на евроизборите през май, подписаха споразумение за съвместно явяване и на местния вот.

Събитието се излъчваше на живо във Фейсбук, но не беше обявено предварително за медиите, нямаше и въпроси.

Споразумението беше подписано в централата на ГЕРБ, където присъстваха лидерът на СДС Румен Христов , премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова, която все още не е обявена официално като кандидат на ГЕРБ за нов кметски мандат в столицата.

Дали сме автономия на местните организации, обяви лидерът на управляващата партия.

„Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност“, каза от своя страна Йорданка Фандъкова, която е зам.-председател на партията.

„Това е като продължение на успешната кампания, която направихме на евроизборите. Целта е това обединение да остане първа политическа сила, да имаме най-много кметове, общински съветници в страната“, заяви Румен Христов.

Споразумението не налага на местните структури да се явят заедно на вота, а ги стимулира да го направят, обясни той. Според него дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява не само държавата, но и общините.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here